Haminan talousalueen uutislehti

Valtuustoaloitteella vauhtia – liukastelu kuriin nastoilla

Sepran myöntämä nuorisoraha nauratti Beach Partyn järjestäjiä. Edessä oik. Kirsi Pohjankoski Seprasta vierellään Elisa Hanska. Takana vas. nuorisotyöntekijä Jenny Amperla, Anniina Komulainen, Santeri Simonen, koulunuorisotyöntekijä Sanna-Anneli Lehmonen ja Johanna Harjula

Haminalaisen kaupunginvaltuutetut Katja Andrejev (vihr) ja Pirkko Parjanen (kd) esittivät vuosi sitten tammikuussa valtuustoaloitteessaan, että Haminan kaupunki kustantaisi liukuestenastat eläkeläisten jalkineisiin.

Kun sosiaali- ja terveyslautakunta joulukuussa hyväksyi aloitteen, viime viikolla päästiin jo tuumasta toimeen.

LC Haminan kaksi työryhmää työskenteli kaupungin toimeksiannosta muutaman tunnin kahdessa marketissa ja nastoja tuli kymmeniin ja kymmeniin kenkäpareihin.

Aloitteessaan Parjanen ja Andrejev painottivat, että vanhusten kaatumisten aiheuttamat kustannukset maksavat kunnalle paljon. Esimerkiksi lonkkamurtumasta kuluja tulee vähintään 22.000 euroa. Kuntoutuksen venyminen kasvattaa laskua.

Ikäihmisten palveluista vastaava vt. päällikkö Sanna Niskanen pitää oivallisena ajatusta talvikenkien nastoittamisesta.

– Suurin apu tulee epäilemättä lumiliukkailla mutta apua nastoista on kiistämättä myös jääliukkailla, arvioi Niskanen.

– Tästä saatavien kokemusten pohjalta on harkittava vastaavia nastoitustempauksia lisääkin.

Pertti Nurmi LC Haminan S-ostoskeskuksessa operoineesta osastosta sanoi, että vastaavia nastoitustempauksia on tehty mm. Varsinais-Suomessa.

– Hyviä kokemuksia niistä on. Nastat on vaivatonta kiinnittää ja ne voi myös kriittisten kelien päätyttyä poistaa jalkineista, selvitti Nurmi.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli