Haminan talousalueen uutislehti

Mooses Viinasen vaiheet Purhon Seuralan lavalle

Ekaluokkalainen Mooses (Aapo Takala) etupenkissä. Muut koululaiset vas. Aleksandra Leppäniemi, Elisa Hiironen ja Eino Kekäläinen.

Purhon kylän näytelmäpiirin perinteinen kevään näytelmä kertoo tarinan Mooses Viinasen varttumisesta vaipoista verkkareihin. Näytelmän ohjaaja Minna Rasimus sanoo, että komedialinjalla jatketaan.

– Näytelmän kirjoittanut Raimo Suuronen on tehnyt Mooseksen hahmon ympärille useita näytelmiä, tämä on yksi niistä, sanoo Rasimus.

Purhon kyläläiset ovat jälleen innolla mukana näytelmänteossa, näyttämöllä käy 17 kyläläistä. Mukaan on saatu nyt myös kolme uutta nuorta eikä pääosan Moosesta esittävä Aapo Takalakaan ikäloppu ole.

– Kolmen näytelmän kokemuksella sain pääroolin, ainakin ohjaaja luottaa minuun. Muutaman vuoden paussin jälkeen Seuralan lavalle on taas mukava palata, sanoo metsäkoneenkuljettajana leipänsä hankkiva Aapo.

– Erityisen hienoa, että mukana on nyt myös uusia nuoria, se luo uskoa Purhon näytelmäpiirin jatkuvuudelle, arvioi ohjaaja Rasimus.

Mooses Viinasen tarinassa on hieman elmomaisia piirteitä. Mooses oli jo vauvana kehittynyt nuorimies, joka nimen saatuaan kiitti pappia ja lampsi pois leikkeihinsä. Kansakoulun ekaluokkalaisena hän myöhästyi koulusta vedoten partakoneen rikkoutumiseen.

– Esitys on vain jäävuoren huippu päähenkilömme värikkäästä elämästä, sillä totuus on taruakin ihmeellisempi, valottaa ohjaaja.

Purhon Seuralassa näytelmä Mooses Viinasen elämä – vaipoista verkkareihin esitetään 17 kertaa. Ensi-ilta on perjantaina 18.3. ja viimeinen esitys lauantaina 16.4. Tahti on tiivis, sillä kylän isännillä ja emännillä on huhtikuun lopussa jo kiire kevättöihin pelloille.

– Meillä on perinteisesti ollut kova täyttöaste esityksissämme. Liput kannattaakin varata etukäteen ja ajoissa, sillä paikkojen saaminen viimeisiin esityksiin on usein mahdotonta.

15 euron lipun hintaan sisältyy perinteisesti tuhti kahvitarjoilu väliajalla.

Lippuvarauksia vastaanottaa Reetta Notkola p. 040 841 9994 tai 0440 669 022.

Esitysaikataulu löytyy Purhon teatterin kotisivuilta.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös