Haminan talousalueen uutislehti

Runous kulttuurin ja luovuuden lähteenä

Maailman runouden päivänä järjestettävästä runoillasta kertoivat Haminan seurakunnan lähetystyön ja vapaaehtoistyön sihteeri Liisa Länsmans (vas.), Runoympyrän Raita Hostikka sekä kirjastonhoitaja Jutta Jarvansalo.

Maailman runouden päivää vietetään ensi maanantaina 21.3. Haminassa päivä huipentuu kaikille avoimeen runoiltaan kirjaston Kasper-salissa, jossa tarjolla on klo 18–20 kattaus runoista idästä länteen.

Runoillan järjestävät yhteistyössä Haminan kirjasto ja Runoympyrä. Lisäksi Kaakonkulman vapaaehtoistyön yhteistyöverkosto KaVa esittelee kirjaston aulassa vapaaehtoistyötä.

Runouden päivänä korostetaan runouden voimaa kulttuurin, luovuuden ja innovaation lähteenä. UNESCO painottaa julistuksessaan, että päivän myötä halutaan tukea kielellistä monimuotoisuutta runoilmaisun kautta ja antaa uhanalaisille kielille mahdollisuus tulla kuulluksi yhteisöissään.

UNESCO toivoo, että päivän aikana koulut, kunnat, runoyhteisöt, museot, julkaisijat ja kulttuuriyhteisöt kautta maailman antaisivat mahdollisuuden nauttia ja iloita runouden traditioista, jotka muuten eivät saisi sitä huomiota, jonka ne ovat eittämättä ansainneet osana kulttuuriperintöämme, ja jotka ovat edelleen tärkeä osa elävää taidekulttuuria.

Runoilta tuo runouden lähelle kaikkia haminalaisia. Tarjolla on kauniita runoja mutta myös yllätys.

– Haminassa maailman runouden päivää vietetään nyt ensimmäisen kerran. Runoja esittää kymmenkunta henkilöä. Yllätys selviää vasta illan loppupuolella, mutta voin vihjata sen olevan todella mukava asia, jota runouden ystävät varmasti arvostavat, selvittää kirjastonhoitaja Jutta Jarvansalo.

Kirjaston aulassa toimii klo 16 alkaen myös kahvio, josta vastaa Haminan Pelastakaa Lapset ry. Vapaaehtoistyötä esittelee Kaakonkulman vapaaehtoistyön yhteistyöverkosto KaVa, johon kuuluvat mm. Haminan kaupungin ikäihmisten palvelut, Haminan seurakunnan vapaaehtoistyö ja Haminan kirjasto.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli