Kaupunginvaltuuston vuosittainen seminaari järjestetään tänä vuonna 21.-22. huhtikuuta Tallinnassa. Kaupunginhallitus siunasi matkan ajankohdan, kohteen ja ohjelmarungon maanantain kokouksessaan.

Seminaarin pääaiheena ovat henkilöstöorganisaatiouudistuksen arviointi ja luottamushenkilöorganisaation uudistaminen. Seminaarissa käydään läpi myös omistajapoliittisen ja maapoliittisen ohjelman ja kasvuohjelman tilannekatsaukset sekä strategisten kehittämishankkeiden tilannekatsaukset.

Talouspuolen teemoina ovat viime vuoden tilinpäätöksen ohella kuluvan vuoden osavuosikatsaus I ja ensi vuoden talousarvion alustava valmistelu.

Valtuustoseminaariin on kutsuttu kaikki valtuutetut sekä kaupungin johtoryhmä, johon kuuluu seitsemän henkilöä. Varsinaisen valtuutetun ollessa estynyt varajäsen voi ilmoittautua mukaan hänen sijaansa.

Matkan kustannukset koostuvat kuljetuksesta, majoituksesta ja ruokailuista. Yhteensä hinnaksi kaavaillulla osallistujamäärällä tulee noin 12.500 euroa.

Kaupunginhallitus päätti myös, että matkasta ei makseta päivärahoja eikä kokouspalkkioita.

Kaupunginhallituksessa Peter Muurman (ps) esitti valtuustoseminaarin järjestämistä kustannussyistä Haminan kaupungin alueella. Jäätyään ilman tukea Muurman jätti asiasta kokouspäytäkirjaan eriävän mielipiteen.