Haminan talousalueen uutislehti

50 vuotta herkkuja kaikelle kansalle

Konditoria Huovilan isäntäväki vas. Mika Huovila, Marja Kotonen sekä Aarre ja Heli Huovila.

Konditoria Huovila aloitti toimintansa 50 vuotta sitten, kun Aarre Huovila yllätti ystävänsä perustamalla oman yrityksen. Ensimmäiset leivät leivottiin Huovilan nykyisen kahvilan takapihan puurakennuksessa, josta leipominen pian siirtyi nykyisiin tiloihinsa.

– Ne olivat kovia aikoja, minä leivoin ja vaimo Heli hoiti kauppahallissa myynnin ja kaiken muun. Työtunteja ei kannattanut laskea, mutta monena viikkona vasta lauantaina iltapäivällä saatoin jättää leipomon ja lähteä lepäämään, muistelee Aarre, tuttavilleen Aatsa.

Konditoria Huovilan sijainti on tuotannon ja myynnin kannalta optimaalisen hyvä. Leipomo on Fredrikinkatu 1:n piharakennuksessa, josta myymälä-kahvilan takaovelle on kymmenkunta metriä.

– Meillä on syntynyt aito asiakassuhde kuluttajalta tuotantoon. Olemme jopa kehittäneet näin kokonaan uusia tuotteitakin, paljastaa Aatsa.

Aluksi ei ollut kahvilaa, oli vain leipomo ja kadun toisella puolella puutalossa toiminut leipämyymälä.

– Kun saimme kahvilan auki vapuksi keväällä 1994, konseptimme oli valmis. Epäilys siitä, ettei asiakkaita tulisikaan, osoittautui turhaksi. Tämä oli onnellinen ratkaisu, muistelee Heli.

Menestyvällä yrityksellä on oltava kasvot, se on tae menestymiselle. Huovilassa vahdinvaihto tapahtui viisi vuotta sitten, kun yrityksen omistus siirtyi tyttärelle Marja Kotoselle sekä pojalle Mika Huovilalle. Marjan vastuulla on myymälä-kahvila, Mika jatkaa isänsä jalanjäljillä leipomossa, jonne valot syttyvät arkiaamuina noin 02 – 03.

– Hyvät asiakassuhteet ovat tärkeitä, monet asiakkaistamme ovat omia sukulaisiammekin läheisempiä, tunnustaa Marja.

Vaikka Aatsa ja Heli ovat siirtyneet käytännön töistä sivummalle, työn äärellä heitä näkee päivittäin.

– Elämäntapa tämä on. Yrityksen tulevaisuus on omissa käsissä. Niin kauan tulen työmaalle päivittäin, kun voimat riittävät, tunnustaa Aatsa, joka on antanut aamusta itselleen jo muutaman tunnin löysääkin. Nykyisin hän ilmestyy leipomoon vasta klo 8.

– Rakkaus työhön, siinä on se kaikki, kuittaa Heli.

Konditoria Huovilan maine yltää ulkomaille saakka. Huovila on myös nuorten työharjoittelijain toivepaikka.

– Meillä on ollut harjoittelijoita ulkomaitakin myöten. Harjoittelijoista näkee heti, onko heillä todellinen polte alalle vai onko työ vain pakkopullaa, sanoo Aatsa.

Hyvä palvelu ja hyvät tuotteet. Konditoria Huovilan menestykseen ei ole tarvittu taikatemppuja. Tekijöitä on yhteensä yhdeksän, leipomosta löytyy kolme alan ammattilaista, kahvilassa ja myymälässä on neljä työntekijää ja lisäksi pari osa-aikaista.

– Tunnelmallinen kahvilamiljöö on hyvän palvelun ja maistuvien tuotteiden ohella valttimme. Työntekijämme viihtyvät pitkään talossa, aina olemme osuneet oikein rekrytoinneissamme, kertoo Heli.

Konditoria Huovila tarjoaa ystävilleen ja asiakkailleen 50-vuotisen taipaleensa kunniaksi juhlakahvit perjantaina 1.4. klo 8–16.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli