Haminan talousalueen uutislehti

Seminaarista eväät muutokseen

Eväät Haminan kaupungin talouden korjausliikkeeseen haettiin pari vuotta sitten Pajulahdessa pidetystä valtuustoseminaarista. Hyvähenkinen palaverointi toi tulosta, sovittiin organisaatiomuutoksen kautta tapahtuvasta väen vähentämisestä sekä henkilöstön lomautuksista.

Pajulahden seminaarimatkan tuloksena Haminan kaupungin tulos taipui plussan puolelle, kun yhteisymmärryksessä kyettiin sopimaan 1,6 miljoonan euron säästöt.

Huhtikuun lopulla on edessä uusi valtuustoseminaari, joka pidetään Tallinnassa. Viime vuoden tilinpäätöksen arviointia tärkeämpää on päättää vuoden 2017 talousarviosta. Rima on Pajulahteakin korkeammalla, sillä valtuutettujen tehtävänä on kiriä kokoon 2,5 miljoonan euron säästöt.

Valtuustoseminaarilla ei ole valtuuksia varsinaiseen päätöksentekoon, mutta asioitten perusteelliseen ruotimiseen tilaisuus sopii loistavasti. Seminaarissa valtuutetut saavat purkaa tunteensa ja esittää kysymyksensä ilman julkisuuden painoslastia ja populismia, sillä seminaarit ovat luonteeltaan suljettuja, valtuuston sisäisiä palavereja.

Muuan konkarivaltuutettu kiteytti valtuustoseminaarin voiman näin: jo pelkän bussimatkan aikana käytyjen keskustelujen tulos oli parituntista valtuuston kokousta syvällisempi.

Pajulahden seminaarista puuttuivat kahden valtuustoryhmän edustajat. Voi vain toivoa, että kaupungin asiat kiinnostaisivat tällä kerralla ihan kaikkia valtuutettuja.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide