Haminan talousalueen uutislehti

Aikataulu pitää – uusi päiväkoti valmis heinäkuussa

Linnoituksen päiväkoti valmistuu Haminassa heinäkuun loppuun mennessä. Päiväkotiin muuttaa elokuun aikana neljästä pienemmästä päiväkodista 200 lasta, joista 45 on esikoululaisia.

– Samalla voimme luopua kolmesta vuokratiloissa toimivasta päiväkodista ja yhdestä kaupungin omistamasta, joka olisi mittavan korjauksen tarpeessa, sanoi Haminan varhaiskasvatuksen esimies Tiina Palmola, joka saa uuden päiväkodin toiminnan vastuulleen.

– Uusi päiväkoti on liikuntapainotteinen, siihen saamme tukea myös valtiolta.

Torstaina vietettiin Linnoituksen päiväkodin rakennustyömaan harjannostajaisia. Tutustuminen rakenteilla olevaan päiväkotiin herätti monissa tunteita, sillä kunnallinen päivähoito tekee elokuussa Haminassa melkoisen loikan.

– Kurkitien päiväkoti rakennettiin vuonna 1990, Neuvottoman päiväkoti 1991. Senjälkeen vanhuspuolen investoinnit ovat ohittaneet aina lasten tarpeet, sanoi Haminan hyvinvointipalvelujen johtaja Päivi Mattila.

– Työ on edistynyt hyvin ja on aikataulussaan. Loppuvaihe on tietenkin tiukka ja etenkin ulkorappausten edistyminen on pitkälle kiinni myös säistä, sanoi Haminan tilapalvelupäällikkö Juha Tiitta.

Linnoituksen päiväkoti on suuri satsaus Haminan lasten varhaiskasvatukseen. Hankkeen arvonlisäveroton kokonaishinta on 6,89 miljoonaa euroa.

– Päiväkotihankkeella on myös merkittävä työllistävä vaikutus Haminalle, sillä työmaalla työskentelee keskimääräin 30 rakennusalan ammattilaista, sanoi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kalervo Tulokas harjannostajaistilaisuuden puheessaan.

Linnoituksen päiväkodin pääurakoitsija on Oy Rakennuspartio vastaavana mestarinaan Veijo Turkia. LVI-urakat hoitaa Haveputki Oy, sähköurakat Sähköliike Teho Oy. Rakennusautomatiikan urakoi Caverion Suomi Oy. Linnoituksen päiväkodin arkkitehtuurista vastaa Arkkitehtitoimisto Art Michael Oy.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli