Haminan talousalueen uutislehti

Hihat heilumaan huhtikuussa!

Haminassa valmistaudutaan tapahtumiltaan poikkeuksellisen monipuoliseen kesään. Hamina Tattoon ohella kesä tuo kaupunkiin suuria musiikkitapahtumia ja urheilupuolella kruununa on kansainvälinen Fin5-suunnistusviikko monipuolisine tapahtumineen.

Onko kauniiksi kesäkaupungiksi mainittu Hamina valmis vastaanottamaan vieraansa? Milloin Haminan asukkaat ovat katsoneet kriittisesti omien pihojensa kuntoa?

Oman pihan kunnostamiseen on aikaa kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Mitään ei ole vielä menetetty, mutta toimeen on tartuttava, jos ehtii saada kotipihaan uutta ilmettä ennen kesää.

Jos haluaa, pihapiirin ja puutarhan kunnostamiseen löytyy runsaasti vinkkejä puutarhalehdistä, puutarha-alan erikoisliikkeistä tai vaikka Puutarhaliiton paikallisyhdistyksestä. Haminan seudulla on useita puutarha-alan apua tarjoavia ammattilaisiakin. Omien ideoittenkin toteuttaminen riittää jo pitkälle.

Puutarhan entraamiseen saa kulumaan halutessaan rahaakin, mutta ihmeitä saa aikaan jo panemalla hartiapankin töihin. Hintaa pihan kunnostamiseen tulee nopeasti muureilla, koristeellisilla reunakivillä, pihakivetyksillä tai vaikka koristealtailla, mutta silloin kannattaa turvata jo pihasuunnittelijaan.

Multaa saa sormien alle kerrostaloasujakin jo pelkästään virittämällä oman parvekkeensa kukoistamaan. Muutama kymppi kuluu, kun parvekkeelle hommaa jonkin multasäkin ja siemeniä. Astioiksi kelpaavat vaikka vanhat ämpärit.

Hyvinhoidettu pihapiiri kasveineen on ilo omalle silmälle mutta ilahduttaa myös ohikulkijoita ja naapureita. Omin käsin aikaansaatu loisto pitää tekijänsä huonon omantunnon loitolla eikä pihan saaminen kukoistamaan ole vain silmänpalvontaa vaan myös iso ilo itselle!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus