Haminan talousalueen uutislehti

Isänmaallisuus leimaa Raimon elämän polkua

80-vuotias Raimo Strömberg juhlii sunnuntaina Tanelinkulmassa.

Raimo Strömberg tunnetaan Haminassa huonekalukaupan osaajana ja yrittäjänä, mutta myös kunnallispoliitikkona, joka on aina ollut aidosti kiinnostunut kotikaupunkinsa asioista.

Maanantaina 11.4. Raimo Strömberg täyttää 80 vuotta. Yrityksen vetovastuun hän luovutti pojalleen Tuomakselle jo 15 vuotta sitten.

– Taustalla ja tukena olen aina, kun tarvitaan. Harvoin tarvitaan, asiat olivat Tuomaksen näpeissä oitis, kun oli vahdinvaihtomme aika, myhäilee Raimo.

Isänmaallisuus on leimannut Raimon elämää alusta alkaen.

– Isäni veli Väinö Strömberg oli kansalaissodan jääkäreitä ja elin itsekin lapsuuttani likimain sotatoimialueella, kun it-patteri paukutti taivaalle veturitallien tornista aivan lapsuuskotini vieressä.

– Isäni Toivo oli talvi- ja jatkosodan veteraani. Isänmaallisuus on ilokseni periytynyt myös poikaani Tuomakseen ja nyt hänen vanhin poikansa on myös aloittanut asevelvollisena Puolustusvoimissa ja oppilaana RUK:ssa.

Terrori-iskujen leimaama Eurooppa on kaikkien yhteinen asia. Läheisimpänä ongelmana Raimo näkee Suomen nuorison tulevaisuuden:

– Nuorisotyöttömyys on asia, johon täytyy löytyä lääkkeet. Ilman tulevaisuutta olevilla nuorilla on vaara joutua elämässään harhapoluille, emmekä me sitä halua.

Raimo tunnettiin aikanaan vankkana Haminan kehätien vastustajana. Hän näki paljon vaivaa saadakseen Haminan ohikulkutien kulkemaan siltavaihtoehdon kautta.

– Se ei onnistunut ja se harmitti, mutta olen nyt oppinut hyväksymään kehätienkin. Ukrainan tilanteen tuomat ongelmat ovat leikanneet venäläisten ostosmatkailun kärjen, mutta meillä huonekalukaupassa Venäjän osuus on aina ollut marginaalinen.

Haminan talouden vakauttamista Raimo Strömberg pitää tärkeänä.

– Organisaation keventäminen olisi vain pitänyt tehdä jo aikaisemmin. Kyllä ahtaita aikoja on tiedossa jatkossakin, ei käy virka- eikä luottamusmiehiä kateeksi, arvioi Raimo.

Isänmaallisuus on leimannut Raimon elämää myös vahvan maanpuolustustyön kautta, johon häntä on sitonut Haminan reserviupseerikerhon jäsenyys. Reserviupseereille Raimo on varannut roolin myös merkkipäivänään:

– Reserviupseereilla oli kymmeniä vuosia Kähöjärvellä Ristniemen sahan luovuttama tukikohta. Se menetettiin kahden sahan vararikossa, sillä paikasta ei ollut tehty mitään ”papereita”.

Raimo Strömberg ojentaa merkkipäivänään reserviupseereille auttavan kätensä ja järjestää järjestölle nimellistä vuokraa vastaan rakennuspaikan Pyhällön Myyrälammen rannalta!

– Mahdolliset syntymäpäivälahjat voikin muuttaa lahjoituksiksi, jotka ohjaan reserviupseerien tukikohdan rakentamiseen. Erinomainen alku rakentamiselle olisi hirsiaitta, joka olisi siirrettävissä paikalle, arvioi Raimo.

Raimo Strömberg viettää juhlapäiväänsä Tanelinkulman juhlatiloissa sunnuntaina 10.4. Kahvipannu on kuumana klo 14–17.

Kukkien ja muiden mahdollisten lahjojen sijasta Raimo kehottaa ystäviään tukemaan Haminan res.upseerien tukikohdan Myyränmajan rakentamistiliä: Raimo Strömberg FI21 4924 0010 5054 72. Viesti: Myyränmaja.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide