Haminan talousalueen uutislehti

Kervinen saa vastapuolelle Kotkan koko juristikaartin

Entinen museomestari Asko Kervinen on nostanut käräjäoikeudessa kanteen Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonalaa vastaan perättömästä lausumasta tuomioistuimessa sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kervinen vaatii Ruonalalta ja Kotkan kaupungilta yhteisvastuullisesti yhteensä 150.000 euron korvauksia. Kaupungin yhteisvastuullisuus tulee siitä, että kaupunki on käyttänyt Ruo­na­lan valheellisia tietoja Kervistä vastaan.

Kanteen mukaan Ruonala on todistajana kertonut väärää ja perätöntä tietoa Kervisestä todistaessa rikosjutussa, jota Kervinen kävi Kotkan kaupunginjohtajaa ja Kymen Sanomien toimittajaa vastaan. Ruonalan todistuksen mukaan Kervinen olisi itse soittanut kaupungin työsuojelupäällikölle myöntäen, että joidenkin henkilöiden turvallisuus saattaa olla uhattuna. Tapaus liittyy väitettyyn kaupungintalon tappouhkaukseen vuodelta 2009 sekä myöhemmin kotkalaisen asianajajan murhajutun tutkintaan.

Kervinen katsoo Ruonalan tekojen aiheuttaneen hänelle pitkäaikaista kärsimystä, vahinkoa ja halveksuntaa. Ruonalan lausunnot vaikuttivat Kervisen ja hänen poikansa tuomitsemiseen syyttöminä pakkokeinomenettelyyn asianajajan murhatutkinnassa.

Ruonala on kanteen mukaan valheellisella tavalla yhdistänyt väärään ja perättömään todisteluun kaupunginsihteerin ja poliisin kertomalla todistajana tuomioistuimessa väärää tietoa kaupunginsihteerin poliisille lähettämästä ilmoituksesta. Tutkinnassa on selvinnyt, että kaupunginsihteeri ei ilmoitusta ole koskaan lähettänyt.

Kervinen on nyttemmin tehnyt rikosilmoituksen kaupunginsihteeri Hassisesta, joka väittää Kervisen uhanneen hänen henkeään. Asian tutkinta on rikospoliisissa kesken.

Rikosilmoituksen Kervinen teki alun perin myös torstaina 21.4. käsittelyyn tulevassa jutussa Ruonalaa vastaan. Kun syyttäjä jätti poliisitutkinnan jälkeen syytteen nostamatta, Kervinen on nyt nostanut oikeutta saadakseen siviilikanteen Ruonalaa vastaan.

Käräjäsaleissa kiertänyt museomestarin ja Kotkan kaupungin riitely kumpuaa vuodesta 2004, jolloin kaupunki antoi Kerviselle potkut.

Ruonalan astuessa vastaamaan Kervisen kanteisiin hänen ja Kotkan kaupungin asiaan on sitoutettu kaupungin koko lakimieskaarti, johon kuuluu kaikkiaan viisi juristia.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli