Haminan talousalueen uutislehti

Kesäteatterin katsomon rakentaminen käynnissä

Kesäteatterin rakennustyö alkoi runkopalkkien asentamisella, esitelevät Seppo Kallio ja Kirsi Karvonen.

Haminan uuden kesäteatterikatsomon rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Kesäteatteri nousee Hämeenlinnan Bastioniin Ruutikellarin taakse.

– Tilaa tulee 528 katsojalle. Rakennustyön nyt käynnistyttyä voin vakuuttaa, että puitteet vallien kainalossa ovat todella korkeatasoiset, sanoo Kirsi Karvonen, Haminan teatteriyhdistyksen taloudenhoitaja sekä viimevuotinen puheenjohtaja.

Rahaa katsomorakennelman tekemiseen kuluu, vaikka rakentamisessa hyödynnetäänkin kierrätystavaraa.

– Runkopalkit saatiin Tervasaaresta vanhan sahan alueella olleesta hiekkakatoksesta. Pienellä virittelyllä ne sattuvat tarpeisiimme mainiosti, sanoo katsomon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaava Seppo Kallio.

Katsomon rakentamisessa turvataan myös teatterilaisten talkootyöhön.

– Nyt ovat paikoillaan vasta runkopalkit. Talkooväkeä tarvitaan kyllä kunhan päästään työssä edemmäksi laudoitusvaiheeseen, lupaa Kallio.

Teatterin ystävillä on mahdollisuus hankkia kesäteatterikatsomosta itselleen omat nimikkopaikat:

– 100 euron hinnalla saa oman nimikkopaikan, johon on varausoikeus viiden seuraavan näytäntökauden aikana. Nimikkopaikkoja on myyty jo liki 40, varauksia vastaanottaa teatterin toimisto (toimisto@haminanteatteri.fi).

– Nimikkopaikan ostaja saa kutsun myös kesäteatterin harjakaisiin Ulvovan myllärin ennakkonäytökseen 6.7., jolloin katsomo on myös valmis. Kutsuun sisältyy myös tarjoilu, lupaa Kirsi Karvonen.

Kesäteatterikatsomon edustalla olevan Ruutikellarin käyttö esitystilanteissa on vielä lopullisesti hahmottumatta. Sensijaan Ruutikellarin ympäristö upeine nupukivirakenteineen nousee remontin myös uuteen loistoon.

– Nupukivirakenteet ovat ruohottuneet ja maatuneet Ruutikellarin yli 20 vuotta sitten tehdyn remontin jälkeen täysin näkymättömiin. Tässä olisi talkooväellä ensimmäinen tekemisen paikka vaikka heti, vinkkaa Seppo Kallio.

Mylläri ulvoo jälleen Haminassa

Haminan Kesäteatterissa, uudessa kesäteatteripaikassa Ruutikellarin takana nähdään 8.7. – 14.8. yksi suomalaisten tunnetuimmista komediaklassikoista, Arto Paasilinnan kirjoittama Ulvova Mylläri.

Dramatisoinnin on tehnyt (v. 2000) Juha Vuorinen ja näytelmän ohjaa Haminan Kesäteatteriin kotkalainen ohjaaja-näyttelija Pia Lunkka, jonka viime syksyinen farssiohjaus Haminan Teatteriin veti katsomon lähes ääriään myöten täyteen tyytyväistä yleisöä.

Ulvova Mylläri on karhean kaunis komedia ihmisyydestä. Gunnar Huttunen on mylläri, hyväsydäminen, ahkera ja rehellinen mies, mutta käyttäytyy joskus oudosti.

Ulvoo yökaudet ja pitää kyläläisiä hereillä. Näyttelee elukoita. Ei semmoinen peli vetele. Kyläläiset päättävät, että mylläri on saatava mielisairaalaan, vaikka eivät kyläläiset tunnu itsekään ihan täyspäisiä olevan.

Ulvova Mylläri tarjoaa Paasilinnan parasta antia: erikoislaatuisia henkilöhahmoja ja nohevaa sanailua. Kaiken hauskuuden takana on kuitenkin kysymys erilaisuuden hyväksymisestä, joka ei lakkaa olemasta alati ajankohtainen aihe.

Näytelmän nimiroolin tekee nuori näyttelijälupaus Olle Tepponen vastanäyttelijänään Marianne Hagman. Muissa rooleissa nähdään Haminan Teatterin osaavia harrastajia, kaikkiaan yli 20 esiintyjän joukko, jossa on mukana niin kokeneita konkareita kuin uusiakin kasvoja.

Työryhmässä nähdään mm. Portimon, Mylläriä sympatiseeraavan poliisimiehen roolissa Raimo Kaistala, joka vuonna 1989 näytteli Haminan Kesäteatterissa Myllärin roolin Arto Hyvärisen ohjauksessa.

Näytelmä tekee siis paluun Haminan Teatterin ohjelmistoon uudella dramatisoinnilla ja päivitetyllä ylöspanolla uudessa kesäteatteripaikassa, joka sijaitsee aivan Haminan kaupungin sydämessä, viehättävässä historiallisessa linnoituksessa, Hämeenlinnan bastionissa.

Ulvovan Myllärin lipunmyynti alkaa 15.4. ja tarjolla on tuliterä numeroitu kesäteatterikatsomo, 528 paikkaa, jossa on lisäksi hyvät INVA-yhteydet ja 15 INVA-paikkaa.

Esitykset alkavat 8.7. ja näytelmää esitetään kaikkiaan 17 kertaa elomarkkinaviikonloppuun 14.8. saakka.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli