Haminan talousalueen uutislehti

Lähipalvelut kunniaan Haminassa

Haminan superkesä oli kaikkien huulilla viime viikolla, kun Raatihuoneen salissa kerrattiin tulevan kesän laajaa tapahtumakirjoa. Odotukset olivat korkealentoisia, mutta saiko tilaisuuden anti haminalaiset miettimään sitä, miten kukin omalla tekemisellä voisi edistää paikallista elinkeinoelämää, työllisyyttä ja hyvinvointia?

Taikatemppuja elinkeinoelämän elvyttämisessä ei ole. Haminalainen kauppaliike kannattaa ja luo hyvinvointia ympärilleen vain, jos oman kaupungin väki saapuu myymälään ostoksille. Kun kauppa kannattaa, se luo työllisyyttä, tuo verotuloja ja hyvinvointia koko kaupungille.

Matkailijat ja pitkäaikaiset vierastyöläiset tuon kermakakun kuorruttavat tänne tuomillaan euroilla, mutta ihmeidentekijää siitä on turha odottaa. Haminan kukoistaminen on ensisijaisesti meidän omasta ostokäyttäytymisestämme kiinni.

Haminaan on ideoitu kesän matkailijoiden palvelujen takaamiseksi ns. ruokarinki, ravintoloiden keskeinen sopimus viikonlopun aukiolojen jakamisesta. Tuollaista sopimusta ei koskaan olisi edes tarvittu, jos haminalainen asiakas olisi aikanaan nähnyt ravintoloittemme ruokatarjonnan lähellään. Hyvinsyömään on lähdetty turhan usein naapuripaikkakunnille, oman kaupungin yrittäjät ovat jääneet paitsioon ja ravintoloiden ruokatarjonta on hiipunut.

Ruokarinki toivottavasti avaa myös perushaminalaisen asiakkaan silmät: kun yrittäjä terästyy tarjoamaan erityispalvelua, syöttiin kannattaa tarttua! Silloin vapaata tarjontaa voi syntyä aidoistakin lähtökohdista.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide