Haminan talousalueen uutislehti

Teatterin perusopetus alkaa jo alakoulusta

Teatteritaiteen perusopetusryhmien kevään esitysten seinämainoksia esittelevät Saana Peltola (vas.), Aava Teikari, Mari Tentke ja Veera Toikka.

Teatteritaiteen perusopetuksen näytelmäryhmät Haminassa ovat urakoineet lukuvuoden produktionsa esityskuntoon.

– Yhteensä mukana on ollut noin 50 oppilasta. Taso ja tekemisen motivaatio ovat olleet ihailtavaa seurattavaa, sanoo ryhmien ohjaaja Päivi Hyle.

Teatteriharrastus kehittää monenlaisia itseilmaisun ja ryhmässätoimimisen taitoja. Teatteri on antoisaa, kun saa olla tekemässä yhdessä muiden innostuneiden kanssa, joukon jäsenenä.

Teatteritaiteen perusopetuksessa oppilaat jaetaan ikä- ja lähtötason mukaan lasten ja nuorten ryhmiin.

– On ollut todella mukavaa ja haastavaakin. Yhdessä olemme asioita oppineet, sanoo Juulia Hammarberg, yksi oppilaista.

Ensimmäisenä esiintyvät opiskelijoista nuorimmat. Näytelmä on Irma Polarin käsikirjoittama viehättävä tarina – Mummeli ja Mustikki. Esitykset ti 12.4. klo 17.30 ja ti 19.4. klo 17.30. Näytelmän kesto on 30 min, joten perheen pienimmätkin malttavat sen katsoa.

Vanhimpien nuorten esityksenä on Selena Rajan kirjoittama näytelmä Sätkynukke, joka on ensi-illassa perjantaina 22.4. klo 18 Vehkalahtisalissa. Esityksiä on kuusi.

Sätkynukke on tarina nuorten ja erityisesti Emilian elämästä. Emilia kamppailee harrastusten, yksinäisyyden ja kaverisuhteiden ristiaallokossa. Hän haluaisi hyvän ystävän, mutta sepäs ei simppeliä olekaan, avaa Päivi Hyle.

Lauantaina 23.4. klo 14 näyttämöllä on Lumikki, jonka riemukkaan tekstin on kirjoittanut Sami Saarijärvi.

– Vajaan 10 hengen näyttelijäporukka suoriutuu rooleistaan upeasti. Roolisuoritusten ohessa meillä tehdään ennätyksiä myös nopeissa vaihdoissa, kun roolihahmot vaihtuvat yksi toisensa jälkeen.

Teatteritaiteen perusopetusryhmien suurponnistus Prinssi ja Supermies on ensi-illassa lauantaina 14.5. klo 14:

– Tämä on kova haaste vasta-alkajille! Luvassa on neljä esitystä, kannattaa katsoa! Tämä on toiseksi nuorimman ikäluokan haaste, vinkkaa Päivi Hyle.

– Porukan taito ja sitoutumisen aste tekivät minuun syksyllä niin suuren vaikutuksen, että uskalsin ottaa tämän näytelmän ohjelmistoon.

Essi Nikki, porukan kokenein, häärää tässä näytelmässä mm. professorina ja mummelina nuorimpien esityksessä.

Kunto Ojansivun kirjoittama Robin Hood vie ja viihdyttää. Ensi-ilta on ke 27.4. klo 18. Minna Musikka ja Ilona Suoninen tekevät kumpikin kolme roolia, Matleena Toikka ja Lilja Mattila kaksi.

– Ojansivun käsikirjoitus tempaa oitis mukaansa. Seija Kiiverin harjoittamat laulut rytmittävät näytelmää tehokkaasti, Seija Kiiveri ja Mika Paakko tekivät taustat lauluihin.

Kaikki opinnäytetyöt esitetään Vehkalahtisalissa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli