Haminan talousalueen uutislehti

Miehikkälän yllätysvalinta

Miehikkälä on yllättänyt kunnanjohtajavalinnallaan. Joukko päteviä hakijoita jätettiin syrjään, kun uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin tekniikan tohtori Arto Ylönen.

 

Miehikkälä ei ole kunnanjohtajalle kaikkein helpoin paikka. Kunta on keskustapuolueen läänitys, jota puolue hallitsee yksinkertaisella enemmistöllä. Nuijittuihin päätöksiin ei muilla ole juurikaan sanansijaa.

 

Kunnanjohtajan valinnassa liikuttiin jo heikoilla jäillä. Valinnassa ei pantu mitään painoarvoa kunnallishallinnon perehtyneisyydelle ja kokemukselle, jotka ovat virkatöiden kannalta keskeisiä asioita. Valittu henkilö valmistui kahdeksan vuotta sitten diplomi-insinööriksi ja teki väitöskirjansa vuosina 2009 – 2013 Sveitsissä tutkimalla ydinpolttoaineen sisäisiä virtauksia. Kolme viimeistä vuotta ovat kuluneet tutkijatohtorina Lappeenrannan yliopistossa.

 

Uuden kunnanjohtajan työhistoriasta ei taida löytyä mitään merkintää työstä kunnan tai muun kuntayhteisön palveluksessa.

 

Jos joku sijoille ynnä muut valinnassa jäänyt haluaa tehdä valituksen kunnanjohtajan virkavaalista, perusteita ainakin olisi, sillä kaikilla kärkihakijoilla on mittava työhistoria kunnallishallinnossa.

 

Selkein ja kiistattomin valitusperuste olisi Kymenlaakson vt. maakuntajohtajalla, hallintotieteen maisterilla Ulla Silmärillä. Pätevyysperusteiden ohella hän voisi perustella valitustaan tasa-arvolailla.

Voi olla, että Kuopion hallinto-oikeus saa pikapuoliin Miehikkälän kunnanjohtajan valintaan liittyvää postia.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus