Haminan talousalueen uutislehti

Kesätuuli puhaltaa uutta puhtia Haminaan

Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Satu Peltola fiilistelee vielä kasvojenkohotusta odottavan torilavan liepeillä.

Kesä tuli Haminaan viikonloppuna. Asia varmistetaan lauantaina 21.5., kun Haminan torilla järjestetään Kesätuulella Haminassa -tapahtuma.

Samaan aikaan tapahtuu myös Raatihuoneentorilla, jossa Kehittämisyhdistys Sepran junailemat Kymenlaakson maaseutumarkkinat vetävät Haminaan väkeä läheltä ja kaukaa.

Ja kaukaisia vieraita todella on luvassa, sillä samaan aikaan RUK:ssa järjestetään omaisten päivät.

Kesätuulella Haminassa -tapahtuman takana on Kehittyvä Hamina ry. Haminan kaupallista ja toiminnallista kehittymistä eteenpäinpotkiva yhdistys on muutaman vuoden elinkaarensa aikana saanut jo paljon aikaan ja yksi näyte jäsenkunnan toimeliaisuudesta on lauantain 21.5. tapahtumakokonaisuus.

Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Satu Peltola sanoo, että torille kannattaa tulla ajoissa!

– Klo 9.30 korkataan uudistettu torilava. Kriittisiäkin arvioita saanut torilava saa uuden olemuksen, ainakin ehostuksen. Ideointia ja toteutusta on vetänyt Minna Harju Viherkuutiosta, paljastaa Satu Peltola.

Klo 10 starttaa kaupungin johdon kyselytunti Hamina Areena, joka kestää puoli tuntia. Paikalle ovat lupautuneet ainakin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elina Inkeroinen, kaupunkikehitysjohtaja Matti Filppu, liikuntasihteeri Kirsi Forsell sekä Haminan Teatterin tuottaja Henni Kiri.

Pappilansalmen koulussa musiikkia valinnaisaineenaan opiskelevien nuorten orkesterin taiturit pääsevät myös areenalle. Muotinäytös kuuluu ohjelmaan ennen puoltapäivää, luvassa on uutta sekä vanhaa.

Yksi päivän kohokohta on klo 13 käynnistyvä huutokauppa, jossa myynnissä on haminalaisten yritysten palveluja. Aholafarm on lahjoittanut huutokaupattavaksi off road -kyydityksen kahdelle ja kyyditysten päälle nokipannukahvit tuoreitten kotipullien kera.

Ravimäkiyhdistyksen työpalvelusta huutokaupassa on kaksi tuntia työtä 2 – 4 hengen voimin, esimerkiksi pihaharavointia tai siivousta. Huutokaupasta voi huutaa itselleen metsurin kaatamaan pihan hankalin puu, työn tarjoaa Jussi Suurnäkin Jussin Puu ja Piha. Tarjolla on myös mm. pieni kaivinkone vuokrattavaksi pihahommiin.

– Palveluita huutokauppaan lahjoittaneet yritykset ovat Kehittyvä Hamina ry:n jäsenyrityksiä. Huutokaupan tulot menevät Haminan Pelastakaa lapset ry:lle, ilmoittaa Satu Peltola.

Huutokaupan meklarina on Mervi Visuri.

Kirpputori on kuulunut perinteisesti Kesätuulella Haminassa -tapahtuman ohjelmistoon. Kirpputorille on ilmoittauduttava etukäteen, sillä tila on rajallinen. Varattu alue on Puistokadun puoleinen torin vinoparkkialue, vastapäätä Osuuspankkia.

– Kehittyvän Haminan jäsenille myyntipaikka maksaa 10 euroa, muille 15 euroa. Myyntiaika on klo 9–14.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli