Haminan talousalueen uutislehti

Uusi kate vanhan sijaan

Hamina Bastion saa tällä viikolla uuden telttamaisen katteen. Merkittäväksi haminalaisuuden monumentiksi noussut kate pystytettiin ensimmäisen kerran kesän 1998 Hamina Tattoon tarpeisiin. 10 vuoden takuuaika ylittyi kirkkaasti, mutta nyt vanha kate tuli tiensä päähän.

Neljä ensimmäistä Tattoota puhallettiin Haminan satamahallissa, mutta viidenteen valmistui sekä Hamina Bastionin remontti että myös kate. Ainutlaatuinen areena oli valmis vastaanottamaan vieraansa.

Ajatuksen Hamina Tattoon esittämisestä Hamina Bastionin montussa esitti Juhani Leinonen jo ennen ensimmäistäkään Tattoota. Siihen aikaan Hamina Bastion oli maatunut romuvarasto, jossa ainoa toimija oli hautakiviveistämö. Arkkitehti Roy Mänttäri suunnitteli kattamisen kokonaisuuden, jonka museovirastokin hyväksyi.

Hamina Bastionin kattaminen on ollut onnenpotku Haminalle ja myös Tattoolle. Bastion ja Hamina ovat saaneet Euroopan suurimman katteen kautta maailmanlaajuista huomiota ja kaikkien Tattoo-tapahtumien joukossa Haminalla on historiallisen miljöönsä kautta aivan keskeinen rooli.

Vaikka Hamina elääkin pitkälle historiansa kautta, menestyksen polkua on viitoittanut vahvasti juuri Hamina Bastionin telttamainen kate. Sen ansiosta Bastionista on tullut suurten tapahtumien vetovoimainen areena, jonka maine kiirii kauas. Jokainen katteeseen sijoitettu euro on tullut moninkertaisena takaisin.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus