Haminan talousalueen uutislehti

Nalle palasi kotikorpeensa

Noin 3-vuotias uroskarhu nosti viikonvaihteessa Haminan valtakunnalliseen tietoisuuteen. Karhu-uutiset olivat kaikkien tiedossa, kun Yleisradio julkaisi Haminan karhusta valtakunnallisen vaaratiedotteen.

Karhuun suhtaudutaan Suomessa edelleen kovin tunnepitoisesti. Karhu-uutinen pysäyttää ja turhan usein pelästyttääkin, vaikkei pelkoon syytä olisikaan. Haminan karhupoika oli yksinkertaisesti harhapoluilla jäätyään alakynteen isompien urosten kanssa: karhuilla on meneillään kiima-aika eivätkä vanhat urokset siedä reviireillään nuoria tulokkaita.

Harmikseen idän suunnasta tullut nuori uros ajautui Haminassa liian lähelle tiivistä asutusta. Kun sen häätäminen takaisin tulosuuntaansa ei heti onnistunut, tilanne oli vaarassa eskaloitua luontokappaleen kannalta vaaralliseksi.

Karhut elävät keväällä vihreällä ravinnolla. Ruohon ohella sen päivittäistä ravintoa ovat esimerkiksi haavan varvut ja lehdet, joita metsissä on yllin kyllin. Haminan karhukaan ei ollut matkassa ravinnonhaussa, vaan sitä pitivät liikkeellä reviiririidat isojen poikien kanssa.

Vaaratiedotteen syvin olemus ei ole vielä kaikille selvinnyt. Siitä kielivät autojonot niin Ristiniemen suunnassa kuin Neuvottomassakin. Huonosti oli vaaratiedotteensa lukenut myös kuusankoskelainen valokuvaaja, joka oli vaarassa jäädä vauhdilla säntäilleen nallen tallomaksi.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus