Haminan talousalueen uutislehti

Nuoret tenttasivat päättäjiä

Nuorisovaltuutetut Santeri Simonen, Hanna Koukila, Selena Raja ja Elisa Hanska ja koulunuorisotyöntekijä Sanna-Anneli Makkonen osasivat ottaa rennosti.

Kesätuulella Haminassa -tapahtumassa oman telttansa torille pystyttivät myös Haminan nuorisovaltuustolaiset.

Koulunuorisotyöntekijä Sanna-Anneli Makkonen, jonka työnkuvaan kuuluu myös nuorisovaltuuston ohjaus, kertoi, että idea NuVaCafen pystyyn pistämisestä oli nuorisovaltuutettu Santeri Simosen, olihan lauantaina myös Ravintolapäivä, jolloin kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan tai kahvilan.

NuVaCafeseen oli kutsuttu myös alueen vaikuttajia keskustelemaan nuoria kiinnostavista asioista. Puheaihe­boxista nostettuihin aihealueisiin omia näkemyksiään toivat valtuutetut Nina Peltonen, Jorma Kasari ja Antti Pakkanen sekä kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

Kannanotoissa tuli moneen otteeseen esiin se, että päättäjät eivät tiedä nuorten toiveista ja tämän vuoksi erityisesti nuoria koskevia asioista valmisteltaessa olisi jo hyvissä ajoin päätösten lukkoon lyömistä keskusteltava myös nuorten kanssa.

Antti Pakkanen kehotti tulemaan rohkeasti juttelemaan nuoria askarruttavista asioista, joita päättäjät eivät edes osaa nähdä.

Nina Peltonen toivoi, että nuorille saataisiin pieniä ja halpoja vuokra-asuntoja ja sanoi, että nuorisotakuun toteuttamiseen pitäisi saada ”rotia”.

– On paljon alle 25-vuotiaita, jotka eivät ole saaneet työtä takuun edellyttämässä ajassa.

Jorma Kasari haluaisi nuorisotyöhön lisää työntekijöitä ja oli sitä mieltä, että päätös yhtenäiskoulusta oli huono eikä siinä otettu huomioon lukion oppilaskunnan näkemyksiä. Hannu Muhonen keskittyisi sellaisen kehitystyöhön ja brändin luomiseen, että paikalliset nuoret haluaisivat valmistuttuaankin asua Haminassa.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli