Haminan talousalueen uutislehti

Ottakaa oppia jääkiekosta!

Valtakunnansovittelija Minna Helle kuulutti haastattelussa (Hesari 24.5.-16) suomalaiseen työmarkkinapolitiikkaan samaa henkeä ja arvoja, joihin perustuu suomalaisen jääkiekkoilun kansainvälinen menestys: sitoutuminen, luottamus, yhteistyö, omien vahvuuksien tunnistaminen ja usko omaan tekemiseen.

Helteen mukaan jääkiekkomaajoukkueen henki siirrettynä työmarkkinapolitiikkaan pelastaisi Suomen vielä pahemmalta kriisiltä.

Kun työehtosopimuskierroksilla on tähän saakka paranneltu työehtoja, nyt niihin on löydettävä heikennyksiä, joiden avulla voimme selviytyä kriisiaikaan. Valtakunnansovittelijan mukaan tiimalasi on valumassa tyhjiin, sillä kilpailukykysopimuksen aika päättyy toukokuun lopussa. Sopimukselle on vaihtoehtoja, mutta kaikki tunnustavat, että ne ovat sopimusta huonompia ja edessä olisi yhä syvempi kriisi.

Jääkiekkojoukkue uskoo yhteiseen tekemiseen ja pelaamiseen joukkueena. Kun koko joukkue sitoutuu yhteisen päämäärän eli Suomen menestyksen tavoitteluun, tulokset ovat vakuuttavia.

Ay-politiikan pelikentillä eivät edes tavoitteet ole selviä kaikille. Jos menestyksen hetkiä tuleekin, tuuletukset kuitataan ylimielisyydeksi, tavoitteet uhkailuksi.

Analyyttista jääkiekkomaajoukkueen valmentajaa kaivattaisiin nyt todella myös politiikan ja etenkin työmarkkinapolitiikan pelikentille!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus