Haminan talousalueen uutislehti

Digitalisaatio ja sähköautot rynnistävät autoalalle

Anssi Rinteen esittelykäytössä oleva valkoinen kaunotar edustaa BMW-konsernin korkeinta huippua. 7-sarjan pelin kokonaishinta lisävarusteineen ja veroineen on karvan yli 200 000 euroa!

Autoala ja -teollisuus mullistuvat lähivuosien aikana, arvioi Oy BMW Suomi Ab:n myyntijohtajaksi vastikään nimitetty haminalaislähtöinen Anssi Rinne, 35.

– Digitalisaatio tulee vauhdilla uusiin autoihin. Sitä kautta myös sosiaalinen media työntyy myös autoihin, arvioi Rinne.

Toinen selkeä kehityslinja on sähköautojen yhä vahvempi esiinmarssi:

– Meillä Suomessa on jo nyt tarjolla eri merkkien hybridiautoja, mutta tulevaisuuden auto on puhdas sähköauto. Sen mahdollistaa voimakkaasti kehittyvä akkutekniikka.

Amerikkalainen Tesla on sähköautojen valmistajien eturivissä. Teslan uudet mallit tarjoavat jo noin 500 kilometrin toimintasäteen ilman latausta.

– Tesla on hyvä haastaja koko autoalalle, mutta työtä sähköautojen kehittämisessä tehdään laajasti koko autoteollisuudessa, arvioi Anssi Rinne.

Autoalaa ravistelevia testihuijauksia Rinne on seurannut mietteliäänä. Hänen edustamallaan BMW:llä noita huolia ei kuitenkaan ole. Saksan liikenneministeriön (KBA) laajassa testissä vain kahden merkin päästöt pysyivät tehtaan lupaamissa rajoissa. Toinen merkeistä oli juuri BMW.

– Jos ja kun autojen päästöjä on teknisesti muunneltu alhaisemmiksi, auton ostajalle on tullut siitä myös etua alhaisemman käyttömaksun muodossa. Kannatan silti avoimmuutta kaikkien testiarvojen julkaisemisessa.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli