Haminan talousalueen uutislehti

Myymälä tukee verkkokauppaa

Henrik ”Henkka” Laakso sanoo, että värikkäät kypärät ovat turvavaruste kahdessakin mielessä.

Seitsemän vuotta sitten Henrik Laakso perusti kumppaninsa kanssa Haminaan verkkokaupan nimeltä Hyeena Racing moottoriurheilijoiden tarpeisiin. Vuosi sitten avattiin kivijalkakauppa Kadettikoulunkadulla.

– Ajovarusteita ja varaosia moottoripyörille, mopoille, moottorikelkoille, mönkijöille. Päälle tulee vielä laaja valikoima vapaa-ajan asuja, kertaa Laakso.

Kumppani jäi kyydistä muutama vuosi sitten, nyt Laakso vastaa yrityksestään yksin. Hyeena Racingin ohessa Laakso on osakkaana toisessa verkkokaupassa. Suomen Kypäräkeskus Oy toimii verkkokauppana ja on erikoistunut pelkästään kypärien myyntiin.

– Kesä on alalla ilman muuta parasta kaupantekoaikaa. Silloin kaivetaan mopot ja vehkeet tallista, kunnostetaan ja satsataan turvallisiin varusteisiin.

Kypärät ovat kevään hittituotteita:

– Kaikki kypärämme ovat ECE:n hyväksymiä malleja. Suosituimmat mopoilijain mallit ovat noin 200 euron hintaluokassa, mutta hintahaarukkaa on 100 eurosta aina noin 1 000 euron kypäriin.

Kypärä on harrastajalleen aina turvatekijä onnettomuustilanteissa. Laakso sanoo, että kypärä on turvatekijä myös ilman onnettomuuksia:

– Uusissa kypärämalleissa on selkeästi panostettu kirkkaisiin väreihin. Liikenteessä on tärkeää näkyä ja nähdä.

Ratkaisua kivijalkamyymälän perustamisesta verkkokaupan rinnalle Laakso pitää onnistuneena:

– Kun alalta on poistunut monia toimijoita, kysyntään on syytä vastata. Myymälässä asiakas pääsee itse sovittamaan tuotteita, on se erilaista kaupantekoa verkkokauppaa verrattuna.

Hyeena Racingin päämiehet Duell sekä AllRight ovat alan johtavia tukkureita:

– Tänään jätetty tilaus on huomenissa valmiina, jos tavaraa vain löytyy maahantuojan varastosta. Kahden suurimman rinnalla on sitten joukko pienempiä toimittajia.

Laaksolla on logistiikkainsinöörin koulutus. Haaveet alan töistä esimerkiksi satamassa hiipuivat kuitenkin, kun eteen tuli oman yrityksen perustaminen.

– Uskon tähän alaan ja vielä tykkäänkin työskennellä näiden tarvikkeiden parissa. Hetkeäkään en ole katunut yritystoimintaan heittäytymistä, sanoo Laakso.

Hyeenaracingin myymälä Kadettikoulunkatu 13:ssa palvelee arkisin klo 10–17 ja lauantaisin 10–14. Verkkokauppa www.hyeenaracing.fi vetää yötä päivää.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli