Haminan talousalueen uutislehti

Parhaat terveet miehet Itä-Länsi kamppailuun

Idän joukkue luottaa Juha Leskisen massiiviseen lyöntivoimaan.

Perinteisin kaavoin edennyt uusien ylioppilaiden juhlapäivä huipentui Haminan liikuntahallissa siihen hetkeen, kun uudet ylioppilaat painoivat valkolakin kutreilleen. Lukio-opinnot ovat onnistuneesti takana, edessä on maailma uusine haasteineen.

Haminan pesäpallomainetta kantavat harteillaan Idän joukkueeseen nimetyt HP:n Juha Toikka ja Juha Leskinen.

Ykköspesiskausi on lähtenyt liikkeelle yllätyksin. Ennakkosuosikeihin lukeutuneet Haminan Palloilijat ja Imatran Pallo-Veikot ovat valahtaneet taulukon hännille. Piikkipaikalla keikkuu puolestaan Ylivieskan Kuula, joka saakin arvo-otteluun kolmen pelaajan ja yhden pelinjohtajan vahvuisen edustuksen.

Ylipäätään Jari Karjanlahden valitseman Idän ja Kari Haapakosken Lännen yhdistelmät on koottu tasaisesti eri joukkueista.

Viime vuonna Haminan Vallikentällä kirjoitettiin historiaa. Itä otti 1470 katsojan riemuksi kautta aikain ensimmäisen voittonsa Ykköspesiksen arvo-ottelussa. Kun hanat on saatu auki, valitsija Karjanlahti uskoo voittokulun jatkuvan.

– Olen käynyt pelinjohtaja Petri Pulliaisen kanssa pelaajia tarkasti läpi ja pyrkinyt valitsemaan parhaat terveet miehet mukaan. Pelitahti on niin kova, että valintoja piti pohtia tarkasti. Yhdellä kotiuttajajokerilla mennään, muut pelaajat pystyvät pelaamaan myös ulkona, sanoo Karjanlahti.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelu alkaa Haminan Vallikentällä perjantaina 10.6. kello 17.30.

Kolmas Itä-Länsi HP:n kaksikolla

Haminan Palloilijain kaksikko Juha Toikka ja Juha Leskinen pelaavat perjantaina jo kolmannen Ykköspesiksen Itä-Länsi -ottelunsa. Vuosi sitten Leskinen palkittiin Idän joukkueen parhaana pelaajanakin.

Rakennusurakoitsijana työskentelevän Juha Toikan ajatukset ovat pelikenttien ulkopuolella tiiviisti omissa töissä. Parhaillaan hän urakoi Haminan Vallikentälle nousevaa uutta huoltorakennusta, johon sijoittuu yleisövessojen lisäksi myös pukuhuone yhdelle joukkueelle.

– Jollen ole täällä pelaamassa, sitten olen rakentamassa, tuumi Toikka.

HP:n pelikausi on käynnistynyt yskähdellen. Syytä ailahdelleeseen peliin Toikka voi vain arvailla.

– Hyvin olemme harjoitelleet, mutta joku kumma juttu tässä tökkii.

– Toivottavasti yleisö uskoo haminalaiseen pesikseen jatkossakin. Itä-Länsi -peliin on joka tapauksessa koottu lajin parhaimmisto tältä tasolta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli