Haminan talousalueen uutislehti

Skeittipuiston rahoittaminen aiotaan jakaa kahdelle vuodelle

Haminan skeittipuiston hintaan on tullut 77 000 euroa lisää. Alkuperäinen 200 000 euron kustannusarvio paisui, kun puiston hintaan unohdettiin laskea mukaan myös maa- ja pohjarakenteiden tekeminen, vihertyöt ja maisemointi sekä valaistus.

Ongelmia skeittipuiston rakentamiseen tuli myös senvuoksi, että aluehallintovirastolta saatu erityisavustus putosi 60 000 euroon, kun avustusta haettiin 90 000 euroa.

Haminan hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle hankkeen nousseiden kustannusten jakamista kahdelle vuodelle, jolloin olisi mahdollista pitäytyä alkuperäisissä suunnitelmissa.

Haminan kaupunginhallitus sitoutui helmikuussa tekemässään päätöksessä 110?000 euron osuuteen skeittipuiston rakentamisessa. Uudessa tilanteessa avustuksen kutistuttua ja hinnan noustua kaupungin rahoitusosuus nousisi 217 000 euroon.

Skeittipuiston suunnittelu on käynnistynyt lajin nuorten harrastajien aloitteesta. Puisto sijoittuu Tervasaarelle puretun sillan kohtaan. Nuoret ovat tehneet tarvekartoitusta, arvioineet harrastajien lukumäärätietoja kouluissa, osallistuneet suunnitteluun arvioimalla tarkoituksenmukaista, mahdollisimman laajaa käyttäjäkuntaa palvelevaa ja taloudellista ratkaisua.

Lähin skeittipuisto on tällä hetkellä Kotkassa ja silti haminalaisia lajin harrastajia on arvion mukaan noin 70. Mikäli skeittipuisto toteutuisi Haminassa, se palvelisi eri-ikäisiä, myös vasta-alkajia.

Radan profiili on myös nuorten taholta suunniteltu siten, että se on tyypiltään erilainen Kotkan vastaavaan, joten Haminan rata täydentäisi ja toisi vaihtoehdon sekä lisäisi käyttäjämäärää entisestään.

Haminan skeittiparkin kustannusarvion ja kokonaissuunnitelman on laatinut alan asiantuntija Anssi Paukkunen Suomen Rullalautaliitosta. Hänen laatima kokonaishinta-arvio avaimet käteen -periaatteella oli 200 000 euroa, joka oli alunperin myös erityisavustuksen ja kaupungin päätöksenteon pohjana.

Skeittipuisto koostuu kahdesta kokonaisuudesta, streetistä ja poolista. Streetin maapinta-ala on 413 neliötä. Sen kaikki laitteet ovat betonista, kivestä ja teräksestä. Ylempi taso tehdään kokonaan betonista ja myös tasainen osa. Pooli betonia ja kulmat teräsputkea. Hinta-arvio streetille on 90 000 euroa ja poolille 110 000 euroa.

Skeittipuisto on kaupunginhallituksen käsittelyssä uudelleen 20.6.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös