Haminan talousalueen uutislehti

Luontolähtöiset yritykset terävöittävät toimintaansa

Sanna Puonnin (vas.) maatilayrityksessä on hevosia, vuohia, koiria ja kaneja. Eläimiin tuttavuutta tekemässä ovat Maa- ja kotitalousnaisten Kymenlaakson aluevastaava Hannele Veteli, Arto Hujakka Kymijoen Tukipuusta, Karita Alén sekä Senni Westerholm.

Sanna Puonnin yritys Hyvinvoiva Hevonen oli emäntänä Green Care Lab -hankkeen tilaisuudelle. Hankkeessa kehitetään ja testataan tapoja tuottaa luontolähtöisiä hyvinvointia edistäviä palveluja yhteistyössä Green Care -yrittäjien ja yrittäjyyttä suunnittelevien kanssa.

Green Care -yrittäjillä tarkoitetaan maaseudun yrittäjiä, jotka käyttävät luontoa ihmisten hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen. Toimialana voi olla esimerkiksi hoiva-, hyvinvointi- ja matkailuala.

– Green Care -yrittäjyyden periaatteina ovat ammatillisuus, tavoitteellisuus ja vastuullisuus. Yrittäjille on tulossa myös oma laatumerkki, kertoo Etelä-Suomessa hanketta koordinoivan Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Karita Alén.

Green Care Lab -hanke auttaa yrittäjiä ja yritystoimintaa suunnittelevia kehittämään palvelujaan ja löytämään yhteistyökumppaneita.

– Tämänkertaisen tilaisuuden tarkoituksena oli antaa eväitä yritysten palvelukuvausten luomiseen.

Sanna Puonnin yritys on keskittynyt eläinavusteiseen toimintaan maatilaympäristössä, kohteena on erityisesti lasten ja nuorten kasvu ja kehitys.

– Luontohoiva, eli ammatillinen, tavoitteellinen, kuntouttava eläinavusteinen toiminta on ominta toimintaa.

Yritys järjestää myös enemmän virkistysluontoista toimintaa, kuten eläinkerhoja erityisryhmille. Hyvinvoiva Hevonen on ensimmäinen Green Care -yritys Etelä-Kymenlaaksossa, ja ollut mukana kehittämässä toimintaa alusta lähtien.

– Toivon löytäväni yhteistyökumppaneita, kuten vaikkapa toimintaterapeuttia tai sosiaalialan ammattilaista. Moniammatillisessa työryhmässä tavoitteiden asettaminen ja niiden toteutumisen seuranta on juuri sitä vastuullista ja tavoitteellista toimintaa, mihin Green Care -yrittäjyydessä pyritään.

INFO

Green Care Lab on Työtehoseuran toteuttama hanke yhteistyössä ProAgrian, Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten, ja Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Hanketta rahoittavat Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma sekä Kaakkois-Suomen, Uudenmaan, Hämeen ja Pirkanmaan Ely-keskukset. Hankkeen järjestämät tilaisuudet ja tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia.

Lisätietoa: tts.fi/greencare, facebook.com/greencarelab

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli