Haminan talousalueen uutislehti

Fin5-rastit Haminan maisemissa

Tiistaina 12.7. Haminan keskustassa suljetaan väritetyt kadut liikenteeltä Fin5-suunnistusviestin sprinttikilpailun ajaksi. Sprintin kilpailukeskus sijaitsee Hamina Bastionissa, kilpailu alkaa klo 17 ja viimeiset ovat maalissa n. klo 18.40. Sen jälkeen palkitaan 1. ja 2. osakilpailun voittajat.

Kansainvälinen Fin5-suunnistustapahtuma starttaa sunnuntaina 10.7. Haminassa. Vehkalahden Veikkojen järjestämään viisipäiväiseen tapahtumaan tulee kilpasarjoihin noin 1 500 suunnistajaa ja kuntosarjoihin viitisensataa.

Viikon avaa sunnuntaina klo 12 Turkialla järjestettävä kilpailu. Eliittisarjoilla on edessään pitkän matkan suunnistus, muilla keskimatka. Kilpailu alkaa klo 12.

– Suunnistusviikon maastot tarjoavat elämyksiä jokaiselle osallistujalle. Maastomatkoilla korkeuserot ovat kohtuullisia ja nopeudet kasvavat paikoin hyvinkin koviksi. Vastapainona on alueita, jotka ovat hyvinkin pienipiirteisiä ja haastavia, arvioi kilpailun pääsihteeri, huippusuunnistaja Tero Föhr.

Tiistaina eliittisarjoilla on välipäivä, mutta muut sarjat pääsevät uudelleen Turkian maastoihin pitkille matkoille. Startti on klo 10.

Haminan keskusta puolestaan tarjoaa eliittisarjoille hyvin ainutlaatuisen ja haastavan sprinttiympäristön. Sprintti sopii hyvin myös MM-rasteille valmistautuville. Sprintti juostaan iltakilpailuna, kilpailukeskus on Bastionissa ja startti tapahtuu klo 17 alkaen.

Keskiviikkona 13.7. kisataan Onkamaan metsissä pitkillä matkoilla. Startit klo 10 alkaen.

Torstain välipäivän jälkeen odottavat perjantain keskimatkojen kilpailut edelleen Onkamaalla. Lauantaina kilpailevat kaikki sarjat Onkamaalla pitkillä matkoilla.

Vuoden 2016 Fin5-suunnistusviikolla pääsarjalaiset taistelevat rahapalkinnoista viiden päivän ajan.

Voittajalle on luvassa valmennusstipendinä 2 000 euroa. Toiseksi sijoittuva kuittaa 1 000 euroa ja kolmanneksi suunnistavakin vielä 500 euroa.

Vehkalahden Veikkojen isännöimällä suunnistusviikolla kisakylä rakentuu Haminan keskustaan, josta hoituvat myös organisoidut yhteiskuljetukset kilpailupaikoille.

Yleisten majoituspalvelujen lisäksi tarjotaan runsaasti mahdollisuuksia edulliseen koulumajoitukseen perinteistä telttakylää unohtamatta.

– Yhdessä Haminan kaupungin, yritysten ja seudullamme toimivien yhdistysten kanssa teemme parhaamme, että suunnistusväki viihtyisi vieraanamme, sanoo kilpailunjohtaja Hannu Kuikko.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli