Hanna-Riikka Kupla Miehikkälästä maalasi helsinkiläisen Viivi Lindroosin poskeen mansikan. Viivi oli festivaaleilla mummonsa Marjaana Lindroosin kanssa, joka kertoi, että he viettävät lomaa miehen äidin kotitilalla Klamilassa.

Klamilassa järjestettyjen satamafestivaalien lapsiperheille suunnattu maksuton päiväohjelma veti selvästi vähemmän kävijöitä kuin viime vuonna. Illalla, jolloin festareiden pääesiintyjät astuivat areenalle, väkeä oli taas huomattavasti enemmän kuin aikaisempina vuosina.

– Oli hyvä, että iltaohjelmassa oli muutakin musiikkia kuin soulia, tuottaja ja ohjelmakoordinaattori Satu Liikkanen totesi tyytyväisenä.

Liikkanen uskoo, että Kotkan suurmarkkinat ja Haminan Rompetori verottivat päiväkävijöitä.

– Kalamyyjiäkään ei ollut niin paljon kuin tavallisesti, koska kaikki olivat todennäköisesti Kotkassa.

Pro Kelkkaniemen neljättä kertaa järjestämillä Fish and Soul -festivaaleilla oli panostettu aikaisempaa enemmän ruokaan.

Sataman baari oli auki kaiken aikaa ja Klamilan satamaan ravintolateltan pystytti myös porvoolainen juhlapalveluyritys Willitomaatti Catering, joka Evento Awardsissa valittiin tämän vuoden parhaaksi catering-yritykseksi. Ruokalistassa valittavana oli kolme alkuruokaa ja kolme pääruokaa ja jälkiruuissakin oli kaksi vaihtoehtoa.

Satu Liikkanen sanoo, että ravintolassa olisi saanut käydä enemmänkin ruokailijoita.

– Kaikki, jotka kävivät syömässä, kehuivat, että ruoka oli todella huippulaatuista. Lisäksi yrittäjä ja keittiömestari Jussi Peisa oli valmistautunut siihen, että ruokailijoita olisi ollut enemmänkin.

Satamafestivaaleilla myös julistettiin Virolahden kunnan kalaruokakilpailun voittaja. Jussi Peisa valmisti kisaan tulleista resepteistä annokset tuomareiden arvosteltavaksi. Tuomariston puheenjohtaja, Ekamin ravitsemusalan kouluttaja ja tiimivastaava sekä arvostetun Dame de la Chaine Rotisseurs -arvonimen saanut Sisko Ukkola-Paronen sanoi, että reseptejä tuli todella vähän. Vain neljä. Esikarsintaa ei tarvittu ja yhtä annosta ei voitu valmistaa, koska pääraaka-aineeksi olisi pitänyt olla silakoita eikä niitä saatu mistään.

– Tavoitteena on, että voittajaksi valikoitunut kalaruoka tulisi paikallisten ravintoloiden ruokalistalle, Ukkonen-Paronen korosti.

Sisko Ukkola-Parosen lisäksi tuomaristoon kuuluivat Veli Tilli Kellosalmen Lohesta, Kaakon Kamarimusiikkiyhdistyksen puheenjohtaja Risto Kouki sekä Tilausravintola Olkihatusta keittiöpäällikkö Teemu Suomalainen, joka toi myös pöytään savulohiannoksia. Niitä ei kuitenkaan arvosteltu. Suomalainen kuitenkin toivoo, että lähipaikkakuntien ravintolat lähtisivät jatkossa kisaan ja Suomalainen haastoi ensi vuoden kilpailuun erityisesti Ravintola Kamun Haminasta.

Reseptikilpailun voitti haminalainen Mikko Kontra. Ukkola-Paronen kehui, että kaikki annokset olivat hyviä. Kontran metsänvartijan haukiburgerista Ukkola-Paronen totesi, että oli oivallinen oivallus tehdä hauesta pihvi. Kontra itse ei ollut paikalla vastaanottamassa lahjakorttia.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Polkuautoilla ajelu oli lasten mieleen.

Virolahden naisvoimistelijoiden nuorten tyttöjen Cheerdance-ryhmä käynnisti festivaalin päiväohjelman.

Kalaruokakilpailun voittajan valinneeseen tuomaristoon kuuluivat Veli Tilli (vas.), Teemu Suomalainen, Sisko Ukkola-Paronen ja Risto Kouki.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image