Haminan talousalueen uutislehti

Haminan poliisiaseman toiminnot Kotkaan

Poliisi aikoo luopua Haminassa käyttämistään poliisitalon tiloista. Sen sijaan poliisille etsitään tiloja, jotka soveltuvat lupapalveluiden antamiseen kahdesti viikossa sekä poliisipartioitten taukotiloiksi että kuulustelukäyttöön.

Haminan poliisiasemalla nykyisin olevat poliisin tutkintapalvelut, kuten rikosilmoitusten vastaanotto ja löytötavaratoimisto siirretään Kotkan poliisiasemalle.

Säästösyyt ja siitä johtuvat keskittämistavoitteet Kotkan uuteen poliisitaloon ovat johtamassa supistuksiin Haminan osalta.

Haminan kaupunginhallitus päättää maanantaina lausunnostaan Kaakkois-Suomen poliisilaitokselle. Kaupunginjohtaja Hannu Muhosen mukaan Haminan tulee vastustaa hanketta:

– Hamina pitää tärkeänä, että nykytasoiset poliisipalvelut säilyvät Haminassa. Haminalaisten ohella palveluja käyttävät myös virolahtelaiset, miehikkäläläiset, seudun kesäasukkaat ja matkailijat. Haminan poliisiasemalla on hyvä ja palvelualtis henkilöstö, arvioi Muhonen.

– Poliisin läsnäolo ja näkyvyys lisäävät Haminassa yleistä turvallisuutta ja ennaltaehkäisevät rikollisuutta. Palveluverkon harventuessa kansalaiset eriarvoistuvat, koska osa kansalaisista ei käytä sähköisiä palveluja.

Uusi poliisitalo on valmistumassa Kotkansaaren äärimmäiseen kolkkaan. Toimintojen keskittäminen sinne asettaa Kotkan-Haminan seudun asukkaat perin eriarvoiseen asemaan.

– Näin käy etenkin, jos joutuu käyttämään julkista liikennettä palvelua saadakseen. Jos julkisia palveluja joudutaan seudulla keskittämään, seudun asukkaiden tasapuolisuuden näkökulmasta parempi palvelujen sijaintipaikka olisi Karhula.

Vuonna 1984 valmistuneen Haminan poliisitalon käyttö on vähentynyt vuodesta toiseen. Alussa talossa pidettiin myös käräjäoikeuden istuntoja siihen suunnitelluissa tiloissa.

Haminan kaupunki on siirtämässä poliisitalon yläkertaan sosiaalipuolen toimintoja Sibeliuskatu 36:sta, jonka yläkerroksissa on huomattavaa remonttia vaativia kosteusvauriotiloja.

Poliisitalon vapautuvista tiloista on kiinnostunut nykyisin Teollisuuskatu 8:ssa toimiva Kumppanuustalo Hilma.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli