Haminan talousalueen uutislehti

Maailmanmies Riku Rantala juontaa Tattoon marssishow’t

Riku Rantala nauttii Haminan lähisaaressa rauhallisesta mökkielämästä perheen kanssa.

Hamina Tattoon marssishow’t Bastionissa juontaa Riku ”Madventures” Rantala, joka luonnehtii marssishow’n ohjelmistoa huikeaksi. Ohjelmistossa on upeita kotimaisia klassikoita ja uusiakin sävellyksiä unohtamatta kansainvälisiä musiikkiesityksiä.

– Juonnon pitää kuljettaa kuulijat miellyttävästi musiikkiesityksestä toiseen. Musiikki on kaiken avain eikä marssishow’ssa tarvitse pönöttää. Voi ottaa rennosti ja antaa musiikin viedä, sanoo Rantala.

Riku Rantala toivoo, että jokaisella marssishow’ta kuuntelemaan tulleella olisi show’n päätyttyä sellainen fiilis, että on ollut mukana jossain vähän isompien asioiden äärellä.

– Tuskin maltan odottaa. Tästä tulee hieno musiikillinen matka, Rantala sanoo ja uskoo marssishow-näytösten tekevän vaikutuksen jokaiseen kuulijaan.

Se, että tämän vuoden sotilasmusiikkifestivaalin teemana on Yhdistyneet kansakunnat, on Riku Rantalan mielestä hieno asia. Hän sanoo arvostavansa suuresti Yhdistyneen kansakunnan toimintaa ja teema vaikutti myös siihen, että hän itsekin haluaa olla mukana Tattoossa.

– Isä oli ammattiupseeri ja oli töissä myös rahanturvaajajoukoissa. Asuimme isän töiden vuoksi Intiassa ja Pakistanissa, kun olin pieni, Riku Rantala kertoo.

Elämänsä ensimmäiset kolme vuotta Riku Rantala vietti Haminassa, mutta hän sanoo, että ei tuolta ajalta juuri ole muistikuvia. 19-vuotiaana RUK:n upseerioppilaana Riku Rantala oli kuitenkin halunnut paikantaa ja nähdä entisen kotinsa ja nyt hänellä on appivanhempiensa kanssa yhteinen mökki saaressa Haminassa.

– Se on sellainen tyypillinen kesämökki, jossa ei ole sähköä, Rantala luonnehtii.

Madventures-matkailuohjelmasarjasta tunnetuksi tullut, puhumisen ja esiintymisen ammattilainen Riku Rantala paljastaa sen verran tulevasta, että syyskuussa Ylellä alkaa dokumenttiohjelma Docventuresin neloskausi ja työn alla on myös Mad Music.

– Se on kahdeksas tietokirjamme ja siihen tulee sellainen erikoisuus, että kirjan mukana tulee vinyylisingle, johon väsättiin tiukkaa vanhan liiton räppiä.

– Musiikki on ikiaikaista ja sen perusinstitutionaalista olemusta on vahvistaa yhteisöllisyyttä. Sotilasmusiikin konkreettisena tavoitteena on aina ollut taisteluhengen kohottaminen, mikä on syvintä musiikin perusideaa, Rantala luonnehtii.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös