Haminan talousalueen uutislehti

Poliisiasema kuuluu Haminaan

Aikeet Haminan poliisiaseman lakkauttamiseksi ovat nostaneet Haminan kaupungin ja sen asukkaat tiukkaan vastarintaan. Hankkeen taustalla ovat niukat määrärahat: poliisihallitukselta edellytetään jopa 880 poliisin vähentämistä vuoteen 2020 mennessä. Kaakkois-Suomen poliisin vähentämisvelvoite on ensi vuodelle 16 henkilötyövuotta ja vuoteen 2020 mennessä jopa 66 henkilötyövuotta.

Kun pieniltä paikkakunnalta poliisipalvelut on jo leikattu, kohteeksi on otettu nyt Hamina, yli 20 000 asukkaan kaupunki.

Arjen totuus on, että poliisivoimia tulisi Haminan seudulla pikemminkin lisätä, sillä Haminasta on vaivattominta hoitaa myös Miehikkälän ja Virolahden poliisipalvelut sekä jatkuvasti toimeksiantoja poikiva maamme vilkkain raja-asema Vaalimaalla.

Kun Kotkan uusi poliisitalo päätettiin kolme vuotta sitten lopulta rakentaa Kotkansaaren perimmäiseen kolkkaan, silloin sijoituspäätöstä vastustaneet vaiennettiin mm. sillä, että Haminan poliisiasema kyllä hoitaa itäisen alueen asiat. Perustelulta on nyt putoamassa pohja kokonaan, poliisitalon sijoittaminen tuntuu aidosti hölmöltä.

Kun Kotkan poliisitalo palvelee pian koko Etelä-Kymenlaakson tarpeita, se tuskin voisi olla enää kehnommassa paikassa. Olisi pitänyt ottaa mallia palo- ja pelastustoimelta, jonka kanta on vuosikymmeniä ollut se, ettei pääpalolaitosta missään tapauksessa Kotkansaarelle.

Säästötavoitteidenkin edessä tulisi aina muistaa, kenen tarpeita yhteiskuntamme palvelee. Kun poliisin pitäisi näkyä kaduilla, se näkyykin pääasiassa valtatiellä linjalla Kotka–Hamina–Vaalimaa.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus