Haminan talousalueen uutislehti

Ikioma leivos kuuluu Tattooseen

Konditoria Huovilan Maiju Kotonen esittelee Tattoon nimikkoleivosta tiistaina avatussa Tattoo-kadun kahvilassa.

Jälleen kerran on Konditoria Huovila taikonut Tattoo-vieraille festivaalin nimikkoleivoksen. Ihan niin kuin entiseen malliin, sillä ensimmäiset Huovilan Tattoo-leivokset nautittiin jo ensimmäisen Tattoon tietämillä 1990.

– Olemme jatkaneet perinnettä siitä lähtien. Joka vuosi leivos saa uuden maun ja aromin, tämä leivos on Tattoon 14:s, paljastaa Aarre Huovila, jonka yritys vietti keväällä 50-vuotisjuhlia.

Nyt on Huovila vaimonsa Helin kanssa siirtynyt sivummalle ja vastuun ovat ottaneet lapset Maiju Kotonen ja Mika Huovila.

– Tällä kerralla uuden leivoksen makuyhdistelmä kolahti kerralla kohdalleen. Koemaistajaiset teimme koko henkilökunnan porukalla ja päätimme, että mitään ei tarvitse muuttaa!

Tattoo-leivoksen makumaailma on rakentunut vadelmasta ja samppanjasta. Kotimainen marja on jossakin muodossa aina kuulunut juttuun.

– Tattoon alkuvuosina valmistimme Tattoo-leivosta muutamia satoja, kun nyt niitä syntyy jo useita tuhansia.

Maiju sanoo, että Tattoo-leivos on sidottu juuri tähän tapahtumaan.

– Varastoon näitä leivoksia ei voi valmistaa. Tämä on tuoretuote, joka on nopeasti eilispäivää pian Tattoon jälkeen, arvioi Maiju.

Hamina Tattoo -festivaali on yhä merkittävämpi tapahtuma Konditoria Huovilalle. Jo edellisessä Tattoossa luotiin Fredrikinkadusta oikea Tattoo-katu ja juuri Konditoria Huovila on kadulla paalupaikalla, kotikentällään.

– Nyt olemme valmistautuneet festivaaliin vieläkin paremmin kuin aikaisemmin. Laajennamme kahvilan Tattoo-kadun puolelle ja koko henkilökunta on vankasti kiinni työssä. Meillä on hieno työporukka, jokainen on sitoutunut venyttämään työpanostaan Tattoo-viikolla.

Maiju kiittää festivaalin organisaatiota systemaattisesta kehitystyöstä, jonka päätä ei ole näkyvissä.

– Viime kerralla mukaan tuli Tattoo-kadun lisäksi Linnoituksen wanhat pihat -tapahtumakokonaisuus, joka on tuonut koko festivaaliin runsaasti uusia vieraita.

Aarre Huovila jatkaa:

– Vuodesta toiseen meille tulee vieraaksemme entistä enemmän vanhoja Tattoo-kävijöitä. Tämän vuoden tapahtuman ensimmäisiä varauksia otimme vastaan jo viime elokuussa!

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli