Haminan talousalueen uutislehti

Kesäpuisto täyttyi musiikista ja yleisöstä

Kesäpuistossa oli tunnelmaa viikon puistokonsertin avauksessa.

Hamina Tattoo starttasi maanantaina vauhdikkaasti. Avajaiskonsertin solistina Hamina Bastionissa loisti Maria Ylipää ja jo päivällä pääsivät helsinkiläiset nauttimaan Mini-Tattoostaan Suurtorilla.

Varsinainen yleisömenestys oli tiistaina pidetty ensimmäinen puistokonsertti. Kesäpuistossa soitti Musique de l’ Artillerie, jonka kotipaikka on Rennes Ranskassa. Yleisöä Kesäpuistossa ja Fredrikinkadulla oli varovastikin arvioiden viitisen tuhatta!

Asko ja Inkeri Rahikka ovat puistokonserttien vakiokävijöitä.

– Pyrimme katsomaan nämä kaikki päiväkonsertit, mutta sen lisäksi meillä on useita esiintymisiä rooliasuissa Haminan Hywien Asukkaiden ryhmissä, kertoo Inkeri Rahikka.

Keskiviikkona klo 11 Kesäpuistossa musisoi Trinidad ja Tobagon armeijan steel-orkesteri, eikä yleisön tungos ainakaan hellitä! Torstaina saa vuoron Sveitsin armeijan keskussotilassoittokunta, perjantaina Kaitseväen soittokunta Virosta ja lauantaina vihdoin Kiinan kansan vapautusarmeijan soittokunta. Puistokonsertit alkavat klo 11.

Tattoo-toimikunnan vakiojäsen Eeva Rautamaa luonnehti tämänkertaisen festivaalin starttia täysosumaksi:

– Maanantain konsertissa kapellimestarina vieraillut Iso-Britannian kuninkaallisen merijalkaväen ylikapellimestari Nick Grace johti upeimmat marssit ja kauneimmat musikaalit, ihasteli Rautamaa.

Maanantai-illan orkestereina olivat Laivaston ja virolaisen Kaitseväen yhdistetty soittokunta.

– Fantastinen alku Tattoolle!

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli