Haminan talousalueen uutislehti

Tattoo suosion huipulla

Lauantaina päättynyt 14. Hamina Tattoo on saanut poikkeuksellisen maireita arvioita osakseen. Tattoossa vierailleet ovat luonnehtineet tapahtumaa kaikkien aikojen parhaaksi Tattooksi.

Hamina Tattoo oli muutamia vuosia sitten suurten ratkaisujen edessä. Joukko tärkeitä yhteistyökumppaneita, kuten Steveco, Stora Enso ja Hesari poistuivat kuvioista, eikä niiden tulopuolelle jättämää aukkoa ollut helppo paikata. Oli pakko karsia kuluja ja samalla tehostaa toimintoja.

Uusi suunta osoittautui oikeaksi jo kaksi vuotta sitten. Tattoosta tuli entistä kompaktimpi ja Linnoituksen Wanhat Pihat pihakonsertteineen nousi osaltaan rikastuttamaan tapahtuman sisältöä. Nyt Wanhojen Pihojen tarjonta oli entistä laajempi ja myös musiikkipuolelle saatiin ennakkoluulottomasti uutta avaamalla Tattooseen oma Jazzpalatsi. Myös nuorille muusikoille järjestettiin oma Junior-Tattoo ja kuka olisi uskonut, että kansainvälisesti arvostettu kapellimestarimme Leif Segerstamkin nähtäisiin Tattoossa esiintymässä!

Uudet oheistapahtumat eivät ole lainkaan himmentäneet tapahtuman merkitystä yhtenä Euroopan johtavimmista sotilassoittokuntien kokoontumisista. Sotilassoittokunnat ovat aina tuoneet Haminaan kansainvälisyyden ja ulkomaalaiset vieraat, jotka ovat päässeet nauttimaan kaupunkimme idyllistä ja vuosisatojen mittaisesta perinteestä. Soittokunnat ovat jatkossakin Hamina Tattoon kärkituote.

Sopii toivoa, että Tattoon myötätuuli tarttuu myös Haminan kaupunkiin! Yhdessä tehden ja samaan maaliin pelaamalla asiat saadaan kaupungissa parhaiten hoidettua!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus