Haminan talousalueen uutislehti

Haminan helmi on jättiloikka varhaiskasvatukselle

Haminan suurin, nimenomaan päiväkodiksi suunniteltu päiväkoti avattiin maanantaina. Linnoituksen päiväkoti on suunniteltu noin 200 lapselle ja esikoululaiselle.

Lapset uuteen päiväkotiin siirtyvät lakkautettavista neljästä päiväkodista, kun ovensa sulkevat Ruotsinkylän, Kaivokadun, Vallin ja Kokkokallion päiväkodit. Myös Keskuskoulun ja Ruotsinkylän esikoulut sulkivat ovensa keväällä ja syksyn uudet esikoululaiset aloittavat esikoulunsa uudessa talossa.

– Nyt meillä on tilat myös avoimelle toiminnalle, jolloin tiloja voivat käyttää kotona olevat lapset, sanoo uuden talon vs. varhaiskasvatuksen esimies Sirpa Matero.

Linnoituksen päiväkodissa on huomioitu eri toimijat.

– Pidennetty aika 05 – 22 helpottaa Keskikaupungin vuoropäiväkodin paineita, sanoo varhaiskasvatuksen va. päällikkö Tiina Palmola.

Palmola ja Matero esittelevät uutta Haminan päivähoidon linnaketta innostuneina. Päivähoidon ammattilaiset ovat olleet mukana päiväkodin yksityiskohtien suunnittelussa alusta alkaen.

– Tänne siirrytään tiloista, joita ei ole suunniteltu päiväkodeiksi. Nyt saamme tänne myös asianmukaiset pukeutumistilat kuraeteisineen ja henkilökunnan pukeutumistilat ovat aivan lasten tilojen vieressä, avaa Palmola.

– Olemme todella päässeet vaikuttamaan suunnitteluun monilla tasoilla siten, että vain neliöt ovat olleet rajoina!

– Haminan helmi! Näitä sanoja käytti talon rakentaneen Rakennuspartion Juha Klamikin, paljastaa Matero.

Iso talo vaatii myös ison henkilökunnan. Lastentarhanopettajia ja lastenhoitajia talossa työskentelee 35. Kun mukaan lasketaan erityispäivähoidon henkilöstö, avustava henkilöstö sekä siivous- ja keittiöhenkilöstö, kokonaismäärä nousee yli 50:een. Henkilökunta tuli taloon elokuun alussa, lapset maanantaina.

– Syyskuun alussa lapsimäärämme nousee yli 200:n. Luvun päälle tulevat vielä avoimen toiminnan kerhot, kertoo Palmola.

Ylellisyyttä talossa on tilava liikuntasali:

– Sali voidaan jakaa väliverhoilla tarvittaessa kolmeen osaan. Suuria juhlia varten meillä on myös vaivattomasti siirrettävä näyttämö. Iltaisin salia käytetään myös esimerkiksi järjestöjen ja liikunnan tarpeisiin, valistaa Palmola.

Linnoituksen päiväkoti on liikuntapainotteinen. Siihen tarkoitukseen Hamina sai erityistä hankerahaa liikuntavälineiden hankintaan.

Huonealaltaan Linnoituksen päiväkoti on 2 588 neliötä ja kokonaisalaltaan 3 264 m2. Päiväkotiin tulee useita ryhmätiloja, lepohuoneita, liikuntasali, keittiö, ruokala, neuvottelutiloja, lasten oma verstas, elokuvahuone ja toimintaterapiatila.

Rakennuksen arvonlisäveroton kokonaishinta on 6,9 miljoonaa euroa.

Pääurakoitsijana on Oy Rakennuspartio ja arkkitehtisuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Art Michael Oy.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide