Haminan talousalueen uutislehti

Ravintolaruokaa saa iltaisinkin

Haminassa vierailleet turistit ovat vuosia tuskailleet kaupungin vähäisiä iltaravintoloita. Moni on joutunut nälkäisenä myös kotimatkalleen, kun tarjolla olleet vaihtoehdot eivät ole tyydyttäneet.

Tilanne on nyt nopeasti parantumassa. Juhannuksen tietämissä avasi kellariravintola Mon ami ja näinä päivinä ovat pannut kuumenemassa myös Hamina Bastionissa Holvistoravintola Kamussa sekä Restaurant & bistro Kustissa, joka avaa ravintolan Spa-hotelli Haminan yhteydessä. Kun perinteisen hotelli Seurahuoneen keittiö suunnittelee myös iltaravintolan avaamista ala carte -listoineen, tilanne vieraan kannalta on yhtäkkiä erinomainen.

Syksy ja talvi ovat kuitenkin pitkiä, eikä turisteja Haminassa liiku likikään sitä määrää kuin kesäaikana. Iltaravintoloiden elinkaaren kannalta olisi ensiarvoisen tärkeää, että myös Haminan omat asukkaat innostuisivat istumaan iltaa hyvissä ruokaravintoloissa.

Takavuosina oli toisin. Stora Enson Summan tehtaan liikeasiakkaat olivat isäntineen tuttu näky Haminan ravintoloissa. Sataman yritysten ja niiden asiakkaiden osuus oli myös huomattava.

Pelkästään turistien varaan eivät iltaravintolat voi kannattavuuttaan laskea. Siihen tarvitaan myös oman paikkakunnan nälkäisiä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide