Haminan talousalueen uutislehti

Rollersit Elomarkkina-kulkueen ykkönen

Haminan perinteiset Elomarkkinat käynnistyivät avajaiskulkueella, jota tuttuun tapaan seurasi tuhansia ihmisiä.

Kulkueen teemana oli tällä kertaa olympialaiset ja Puistotalon terassilla julkistettiin ja palkittiin parhaaksi ryhmäksi valittu KotHam City Rollers. Tuomariston valintaperusteissa todettiin, että rullaluistelijoiden esityksessä oli eniten teemaa korostavaa liikettä ja olympiameininkiä.

Seura on perustettu reilut kolme vuotta sitten ja rullaluistelijat olivat kulkueessa ensimmäistä kertaa viime vuonna. Rullaluistelijoiden Jenni Viikari vakuutti, että he tulevat myös ensi vuonna kulkueeseen taistelemaan siitä, että kiertopalkintopokaali pysyy seuralla.

Tuomaristossa olivat vs. kulttuurisihteeri Ilkka Muurman, kuvataiteilija Inari Porkka sekä nuorisotyönohjaaja ja toiminnanjohtaja Hannah Honkanen. Tuomarit olivat päätöksestä yksimielisiä.

Kulkuetta johtanut markkinavouti Pentti Hannula julisti Puistotalon terassilla Elomarkkinat virallisesti avatuksi. Lisäksi tangokuninkaaksi muutama vuosi sitten kruunattu Jukka Hallikainen esitti Pertti Husun säveltämän ja Pertti Rainion sanoittaman kappaleen Terveiset Haminasta ja kehui sitä mukavaksi valssiksi.

Torstaisen avajaisseremonian päätyttyä väki pakkautui torille ja kolmipäiväisten markkinoiden torimyynti pääsi käyntiin.

Haminalaiset Sirkka Lommi sekä Raimo ja Liisa Koskela ovat käyneet Elomarkkinoilla ensimmäisistä, vuonna 1973 järjestetyistä markkinoista lähtien. Siitä on tullut perinne.

Sirkka Lommi oli ensimmäiseksi ostanut pussillisen rinkeleitä ja kertoi, että monena vuonna ensimmäisenä markkinapäivänä on ollut sateista, mutta aina ennen markkinoiden alkua taivas on kirkastunut. Niin nytkin.

– Muutama pisara tuli vettä, kun kulkue oli alkamassa, mutta siihen se jäi.

Ei Sirkka Lommia eikä Raimo ja Liisa Koskelaa haitannut yhtään, että Elomarkkinat olivat heti Tattoon jälkeen.

– Ehtihän tässä muutaman päivän vetää henkeä, Raimo Koskela nauroi.

– Tähänhän ne tapahtumat melkein taas loppuvat. Onhan vielä Valojen yö. Sinne mennään, jos ilmat suosivat, Koskelat ja Lommi sanoivat.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli