Haminan talousalueen uutislehti

Harjoittelussa avain sarjanousuun

Haminan pesäpallokausi päättyi viittä vaille täysosumaan, kun Haminan Palloilijain naisten joukkue oli hilkulla nousta ykköspesikseen. Konkaripitoinen Hämeenlinnan Paukku oli kuitenkin tiukassa paikassa vahvempi.

Ovi naisten ykköspesikseen on joukkueella kuitenkin edelleen vähintäänkin raollaan, sillä Paukku ei vastaanota nyt saavuttamaansa nousupaikkaa. Jos Paukku ei myöskään siirrä nousumandaattia naapuri- ja yhteistyöseuralleen Janakkalalle, katseet kääntyvät Haminaan.

Haminan naispesäpalloilun vahvan nousun takana ei ole salaisuuksia. Taikasana on harjoittelu, harjoittelu ja harjoittelu. Nuori joukkue urakoi talven aikana sellaiset harjoituskuviot, että jäljen pitikin näkyä kesällä. Kun suuri osa pelaajista harjoitteli myös urheiluakatemian ohjelmissa, harjoitusten määrätkin ovat olleet jo kilpaurheilun tasolla. Pesäpalloliiton takavuosien slogan Hauskaa hyvässä seurassa on väännetty Haminassa muotoon Hikipisaroita hyvässä seurassa!

Naispesiksen buumi on tuonut lajin pariin yhä enemmän uusia liikunnallisesti lahjakkaita nuoria, joille seuraorganisaatio on kyennyt tarjoamaan osaavan valmennuksen. Osoituksena siitä olkoon vaikka valtakunnallisella suurleirillä saavutettu D-tyttöjen SM-kulta.

HP:n miesten joukkue terästäytyi loppukauden peleissään ja piti lopulta vaivattomasti sarjapaikkansa näyttäen samalla todellisen potentiaalinsa. Jos naisille avautuu myös paikka ykköspesikseen, seuralle tulee lisää taloudellisia haasteita. Vaikkei taloudellisia riskejä otettaisikaan, lajin vahvasta noususuhdanteesta kannattaa ottaa kaikki hyöty.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus