Satamakadun osuus välillä Kaivokatu – Isoympyräkatu valmistuu ennen lokakuun puoltaväliä.

Haminan Satamakadun katurakenne uusitaan kokonaan välillä Kaivokatu – Isoympyräkatu. Remontin valmistuttua näkyvin muutos tulee olemaan katuosuuden molempiin päihin tulevat korotetut suojatiet. Maan alla tapahtuu sitäkin enemmän.

– Katurakenteen uusimisessa korjataan katuun tulleet painumat ja molempiin päihin katuosuutta tulee korotetut suojatiet. Isoympyräkadun puoleisen pään keskikoroke jää pois, selvittää työmaan valvoja, rakennuttajainsinööri Jorma Kauppila.

Risteykseen tulee myös Isoympyräkadulle oikeallekääntymistä helpottava yliajokivetys sekä uudet suojatiet. Korotettavat suojatiet saavat aikanaan pinnakseen graniittilaatat ja nupukivet. Hulevesiviemäriä jatketaan uusille sadevesikaivoille saakka.

– Vesijohto ja viemäri rakennetaan valmiiksi torialueen rajalle saakka mahdollisesti toteutettavan torin uuden huoltorakennuksen tarpeita varten. Kadun rakenne viemäröinteineen uusitaan kokonaan ja painumat korjataan, sanoo Kauppila.

Tavallisen kansalaisen kannalta näkyvintä on se, että Torihallin puoleiselle sivulle tulee vinopysäköinti.

– Vinoparkkiin tulee 17 ruutua, kun ennen remonttia parkkiruutuja jonoparkissa oli 12.

Työn urakoi EKT Infra Oy Vantaalta. Sama yritys uusii katuverkkoa myös Ruotsinkylässä Karjalankadulla.

– Satamakadulle uusimme myös vesihuoltolinjat. Työmaalla on kaksi miestämme, mutta tarpeen mukaan väkeä lisätään, sanoo työmaapäällikkö Tomi Mäkinen EKT Infra Oy:stä.

Työmaan veroton urakkahinta on 236 000 euroa. Työ valmistuu luovutuskuntoon sopimuksen mukaan 12. lokakuuta.

  • Slider image
  • Slider image