Haminan talousalueen uutislehti

Kuplalla 6 500 kilometrin kala- ja lomareissu Suomeen

Peter Möhwald Haminan visiitillään. Vasemmalta Ulla, Kalle, Matti ja Peter.

Lähes 6 500 kilometriä VW Kuplalla Etelä-Saksasta Euroopan huipulle Nordkapiin ja takaisin. Saksalainen Peter Möhwald teki perheineen ikimuistoisen kalastusreissun pohjoiseen, mutta yksi asia mätti:

– Tenosta emme saaneet kalaa! Toivottavasti sitä saadaan nyt Kuutsalon vesiltä, haasteli paluumatkallaan kohti koti-Saksaa ollut Möh­wald piipahtaessaan Haminassa. Möhwaldin äiti on syntyperältään haminalainen. Saksassa syntynyt mies puhuu lähes sujuvaa suomea, pojat Matti ja Kalle jonkin verran, vaimo Ulla vasta opettelee.

Lomareissun kaksi yhdistävää tekijää olivat kalastus ja Kupla-Volkari. Siitä kertoo myös Kuplan kupeeseen kiinnitetty tarra Fishing in Finland!

Matkaan Möhwald poikineen läksi Volkswagen Käferillä, vuoden 1962-mallin Kuplalla, jossa on haitarikatto. Auton mies osti pari vuotta sitten Suomesta.

– Alkujaan tämä oli erään suurlähettilään auto asemamaassaan. Kun pesti loppui, auto tuli suurlähettilään mukana Suomeen. Olen auton kolmas omistaja.

Kuplassa kulkee kaikki tarpeellinen. Retkikeittiö on pakattu vanhaan matkalaukkuun, on makuupussit, teltat ja muu tarpeellinen.

Vaimo Ulla liittyi seurueeseen Rovaniemellä ja pitihän vaimollekin hankkia oma Volkkari, VW Jeans mallia -75.

– Kuten nimikin kertoo, Jeansissa on farkkukankaasta tehty verhoilu. Molemmat autot ovat huippukunnossa.

Menomatkalla kohti pohjoista Möhwald poikineen piipahti Kalajoella perinteisessä Kupla-tapahtumassa, josta matka jatkui kohti pohjoista. Lopulta Manner-Euroopan pohjoisimmassa kolkassa Nordcapissa oli yhdeksän Kuplan joukko.

– Joka vuosi teemme lomallamme retken Suomeen. Arki odottaa sitten kotona Schallbachissa, aivan Sveitsin rajan tuntumassa, jossa työskentelemme opettajina. Koulut alkavat Saksassa vasta 12.9., mutta kesällä koulua käydäänkin heinäkuulle saakka.

– Ensi kesänä jälleen Suomeen, Lappiin, Haminaan ja Kuutsalon vesille! maalailee Möhwald tulevaa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli