Haminan talousalueen uutislehti

Legioonalaisten sandaali sopii suomalaiseenkin jalkaan

Mukavin kesäjalkine? Haminalaistuneella Martti Karrilla on tähän vain yksi vastaus:

– Rooman legioonalaisten marssisandaali on mukavin ja monella tavalla käytännöllisin. Näillä matka taittuu kuin sukkasilla, sanoo Karri.

Rooman valtakunnan aikaisilla marssisandaaleilla on tuhansien vuosien historia takanaan. Karri ihastelee sandaalien käyttäjäystävällisyyttä ja käytön helppoutta:

– Olen taivaltanut näillä pitkiä matkoja erilaisissa maastoissa kahlannut meressä ja käynyt uimassakin. Legioo­nalaisilla ei tarvitse pelätä merenpohjan lasinsiruja.

Historian harrastaja Martti Karri hankki sandaalinsa nettikaupasta ulkomailta. Kun hinta ei päätä huimannut, hän tilasi samantien 10 paria.

– Vasta ensimmäinen pari on nyt käytössä ja menossa on kolmas kesä. Nyt käytin sandaaleja suutarilla, kulunutta pohjaa piti hieman uusia.

Suutarin arvio naudan nahasta valmistetuista legioonalaisen sandaaleista oli tyhjentävä:

– Suutari sanoi, että tällaiset jalkineet pitäisi kesäisin olla kaikilla. Kun mallilla on ikää tuhansia vuosia, ne on kyllä hyviksi havaittuja. Jalkineiden ammattilainen tajusi näiden erinomaisuuden oitis!

Legioonalaisen sandaalien ulkonäkö on tälle ajalle poikkeuksellinen eikä välttämättä kauniskaan:

– Jalkaterän muodosta riippumatta sandaalit saat nyöritettyä juuri omalle jalalle sopiviksi. Elleivät nämä olisi mukavia, en kävelisi niillä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide