Haminan talousalueen uutislehti

Uutispuuroa ja lettuja vastajauhetusta viljasta

Katja Liikkanen kehui ruispuuroa ja osti puurojauhoja kotiinkin.

Puuropäivää Jalon Myllyllä on vietetty siitä asti, kun yrittäjät Erkki ja Terhi Jalo avasivat myllyn Liikkalassa 2003. Avajaisissa oli tarjottu ruispuuroa ja kakkukahvit ja vieraiden määrä oli ylittänyt kaikki odotukset.

Puuropäivä on joka vuosi elokuun viimeisenä lauantaina ja ruispuurokattilalle on aina pitkä jono. Niin viime lauantainakin. Eikä ihme. Uuden sadon ruisjauhoista pitkään haudutettu uutispuuro on hyvää ja niin myös Jalon Myllyn letut. Niitäkin myllyltä saa vain puuropäivinä.

Katja Liikkanen vieraili myllyllä ensimmäistä kertaa. Hän muisteli, että mummi oli joskus keittänyt ruispuuroa. Puuro oli Katja Liikkasen mielestä kuitenkin niin hyvää, että aikoi ostaa kotiin viemisiksi puurojauhoja.

– Lapset saavat syödä koko syksyn ruispuuroa, Katja lupasi.

Terhi Jalo kertoi, että ruispuuroa oli keitetty 240 litraa ja kaurapuuroa 150 litraa. Hän sanoi, että viime vuosina vieraiden määrä on vakiintunut 600 ja 800 välille. Päivän päätteeksi laskettiin, että kertakäyttölautasia oli mennyt 760.

Erkki Jalo on mylläri jo kuudennessa polvessa. Enäjärven mylly siirtyi Erkki ja Terhi Jalon vetovastuulle 1999, mutta mylly tuhoutui tulipalossa helmikuussa 2001. Liikkalan kyläläiset olivat kuitenkin valmiita myymään vanhan, 1938 rakentamansa myllyn Jalon perheelle.

Ennen kuin vanhasta myllystä saatiin nykyajan vaatimuksia vastaava kauppamylly, se vaati paljon työtä ja isoja investointeja. Parin vuoden päästä kaikki oli kuitenkin valmista ja päästiin viettämään avajaisia.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli