Haminan talousalueen uutislehti

Kotkalle apua sähkömiljoonista

Huoli Kotkan kaupungin rämettyneestä taloudesta yltää lähes koko Kymenlaaksoon. Talouttaan parantaakseen Kotka on myymässä merkittävää osaa omistamistaan Kymenlaakson Sähkön osakkeista sähköyhtiölle itselleen. Hinta on hulppea 32 miljoona euroa.

Haminassa kaupunginhallitus suhtautuu positiivisesti kotkalaisten myyntihankkeeseen, mutta sama myötämieli on löydyttävä Kymenlaakson Sähkön muiltakin 11 omistajakunnista.

Vapaita pääomia sähköyhtiön kassasta löytyy 45 miljoona, mutta kaupan toteuduttua jäljelle kassaan ei jää kuin 13 miljoonaa euroa.

Haminan asema paranee osakekaupassa siten, että kun Hamina omisti sähköyhtiön osakkeita 10,13 %, kaupanteon jälkeen Haminan omistuksen arvo kasvoi viitisen miljoonaa euroa. Samassa suhteessa Hamina hyötyy myös osingonjaossa. Kun normaali osinkotaso on Haminan osalla ollut tuo reilu miljoona euroa, nyt osinkoja olisi tulossa 1,18 miljoona euroa.

Eurojakin tärkeämpää Haminalle on se, että Kotka välttyy vajoamiselta kriisikunnaksi. Kriisikunta Kotka vauhdittaisi olennaisesti suurkunnan muodostamista Etelä-Kymenlaaksoon. Kun ison naapurin talous on kunnossa, kuntaliitoskin pysyy etäällä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide