Haminan talousalueen uutislehti

Sahataidetta kaikelle kansalle

Maan parhaitten moottorisahataiteilijain visiitistä Haminan Tervasaareen tuli suurtapahtuma. Taiteilijain kisailua oli kahden päivän aikana seuraamassa hyvinkin 2 500 – 3 000 katsojaa.

Ja millaista jälkeä syntyikään! Moottorisahalla saa aikaan taidetta, kun sahan hallitsee ja panee peliin oman luovuutensa!

Yleisöäänestyksessä kisan niukasti Harry Potterin Welho -hahmollaan voittanut Tauno Kangasluoma Kuoreveden Hallista luonnehti tapahtumaa onnistuneksi.

Eläkkeelle sotaväen palveluksesta kahdeksan vuotta siirtynyt siirtynyt Kangasluoma sanoo harrastaneensa sahataidetta kymmenisen vuotta.

– Eläkkeellejäätyäni vauhti on vain kasvanut. Tein Tervasaaressa urani ensimmäisen Welhon, aihe kirkastui minulle vasta nähtyäni pöllin, joka minulle arvottiin, jutteli Kangasluoma.

Yksi päivän upeimmista töistä syntyi vilppulalaisen Lasse Kangasjärven käsissä. Pöllöperhe kotipuussaan oli lopulta niin aidon näköinen kokonaisuus, että katsoja arveli neljän pöllön pörähtävän pian lentoon! Kisan kakkossija!

Kolmanneksi tiukassa kilpailussa ylsi Juha Käkelä Ylöjärveltä, muutaman viikon takainen sahataiteen suomenmestari Ilomantsissa pidetyistä kilpailuista.

Perjantai-illan parin tunnin pikakilpailun palkintojärjestys oli Juha Käkelä, Vesa Kuukka Reitkallista sekä Markku Tuominen.

Jussi Suurnäkki hyppäsi kisaan mukaan lähes kylmiltään. Vaikka mies tekeekin Puu ja Piha yrityksessä töitä moottorisahalla, taideluomuksia hän ei ole töillään koskaan havitellutkaan.

– Sain pikaohjeet kolleegoilta ja sitten saha laulaman, jutteli Pokemon-hahmon lauantaina sekä veneen sunnuntaina sahannut Suurnäkki.

Tervasaaren tapahtuma oli haaste järjestäjille, sillä vastaavaa ei Haminan tanhuvilla ole koskaan järjestetty.

– Haastehan se oli, mutta kun tekijätiimi on innolla mukana, lopputulos oli hieno, sanoi Mervi Visuri, joka oli järjestäjien ydintiimissä yhdessä Lounaskahvila Tervasaaren Tarja Hietasen ja itsekin kisaan osallistuneen Vesa Kuukan kanssa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös