Haminan talousalueen uutislehti

10 vuotta hyvän kunnon puolesta

Fitplanet Centerissä on laaja valikoima eri tarkoituksiin käsipainoja 2,5 kilosta yli 50 kiloon, esittele Harri ”Hartsa” Gråsten.

Harri ”Hartsa” Gråsten haaveili jo nuorukaisena omasta kuntosalista, mutta sen toteutuminen oli työn takana. Oli hankittava pääomaa, sillä kuntosalin investoinnit nielevät rahaa.

– Työskentelin vuosia kahdessa duunissa, tehtaassa ja ravintolan portsarina. Pääomaa karttui sukanvarteen ja sitten perustin kuntosaliyrityksen, kertoo Hartsa.

10 vuotta yrittäjänä täyttyi pari viikkoa sitten. Hartsan kuntosali Fitplanet Center (entiseltä nimeltään Kunnon Keidas) palvelee ympärivuotisesti asiakkaitaan Haminassa Isoympyräkatu 13:n liiketalon kellarissa 600 m2:n tiloissa.

– Kun perustin yrityksen syyskuussa 2006, ensimmäiset seitsemän kuukautta menivät kuntosalin tilojen rakentamiseen. Se oli kuin rojuvarasto, pelkästään tilojen tyhjentämiseen meni kuukausi.

Aloittaessaan yrittäjänä Hartsa oli 26-vuotias.

– Sen verran oli älliä, että en uskonutkaan taivaan aukeavan heti, kun saan salin avattua. Tiesin, että paikan valtaamiseen markkinasta menee aikaa, siihen olin varautunut.

Kuntosali on omanlaisensa yrittämisen laji, joka elää vahvasti trendien mukana. Sen sai tuore yrittäjäkin havaita.

– Alkuvuosina oli vahva zumba-innostus, jonka toin Haminaan ensimmäisenä. Pari vuotta intoa kesti. On ollut paljon muitakin muoti-ilmiöitä, jotka ovat tulleet ja menneet.

– Tällä hetkellä perinteinen kuntosaliharjoittelu on suosion huipulla. Siinä tavoitteena on kehittää tasaisesti eri fyysisiä ominaisuuksia, kuten lihasvoimaa, kestävyyttä sekä nopeus- ja kestävyysominaisuuksia.

Saliharjoittelun perustana on kuitenkin monipuolinen harjoittelu salin eri välineillä, joiden käyttöön Fitplanet Center antaa opastuksen sekä tarvittaessa laatii asiakkaalle harjoitusohjelmat.

– Kun viisi vuotta sitten ryhmäliikuntatuntien osuus oli meillä noin 90 % ja perinteinen saliharjoittelu 10 %, nyt tilanne on keikahtanut tasan toisin päin.

Kuntosalibisneksen näkymiä Hartsa pitää hyvinä:

– Uudet sukupolvet ovat oivaltaneet hyvän kunnon merkityksen ja pitävät itsestä monipuolisella liikunnalla hyvää huolta. Uusia saleja nousee etenkin kasvukeskuksiin koko ajan.

– Me luotamme omaan konseptiimme. Meiltä saa kuntosaliohjauksen ja personal trainerin palvelut ja ohjelmat. Tuki on aina lähellä, sanoo Hartsa, jonka tukena salin personal trainerina työskentelee kehonrakentajana kansainvälisestikin menestynyt Veikko Niiranen.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli