Haminan talousalueen uutislehti

Eskelinen HP:n lukkariksi

Haminan Palloilijoiden lukkari ykköspesiksen kaudella 2017 on tuttu kasvo, 19-vuotias Jesse Eskelinen. Nuorukainen lukkaroi jo kaudella 2015 HP:n oranssipaidassa, mutta viime kausi meni KPL:n superpesisjoukkueessa.

– KPL vuokrasi Jessen meille koko kaudeksi, koska heidän ykköslukkarinsa Toni Laakso on toivuttuaan valmis palaamaan lautasen äärelle, kertoo HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

– Jesse pelasi Kouvolassa hienon kauden, mutta on nyt sitten ainakin ensi kauden täällä Haminassa korkoa kasvamassa. Hän on ilman muuta paras vaihtoehto niistä nimistä, joille me lukkarin tonttia sovittelimme!

HP:n pelaajapakka valmistui 15.9. Joukkue on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Yläjuoksulta joukkueeseen liittyy uutena vuokrapelaajana Valtteri Luoma, 18, jonka isä Kai Luoma muistetaan vielä viime vuosituhannelta HP:n paidasta.  Valtteria HP:ssä sovitetaan etukentälle Lauri Aitalan aisapariksi.

– Niin Eskelinen kuin Luomakin ovat KPL:n kirjoilla ja siten käytettävissä myös superpesiksen puolella.

Kouvolasta kotikonnuilleen Haminaan laskeutuu Santeri Löppönen, 18, Tallinmäen kasvatti, joka on pelannut viimeiset vuodet KPL:n junioriorganisaatioissa taistellen edelleen sekä B- että A-poikien SM-kannusta. Santeri tuo HP:n ryhmään roimasti lisää nopeutta ja hän lienee käyttökelpoisin etenijäjokerina, muttei vierasta räpylääkään.

HP:n omasta kaartista joukkueeseen nousee 18-vuotias Tero Kouki, harjoitusrinkiin kuuluu myös Atte Ala-Jääski.

Varttuneen pelaajakaartin nimistä viimeisimpänä nimen sopimuspaperiin piirsi Jyri Toikka, takakentän lukko.

HP saa ensi kaudelle myös uuden pelinjohtajan, kun Petri ”Pulli” Pulliainen ottaa joukkueen hoteisiinsa. Pulliaista pidetään ainakin ykköspesistasolla aivan pelinjohtajien parhaimmistoon kuuluvana. Aisaparikseen hän saa Vesa Toikan. Joukkueen kuntovalmennus on Reijo Kauppilan näpeissä.

HP:n joukkue kaudella 2017

 • Jani Ahonen  –  takakenttä
 • Jyri Toikka – takakenttä
 • Tero Kouki – takakenttä tai etenijäjokeri
 • Henri Heikkilä – linja tai lukkari
 • Joona Mäkelä  – linja
 • Otso Mäkelä – linja
 • Juha Toikka – linja
 • Oskari Vihmanen – linja
 • Santeri Löppönen – linja tai etenijäjokeri
 • Lauri Aitala – etukenttä
 • Valtteri Luoma – etukenttä
 • Jesse Eskelinen – lukkari
 • Ville Aalto – lyöjäjokeri
 • Juha Leskinen – lyöjäjokeri
 • Atte Ala-Jääski
 • Pelinjohtajat: Petri Pulliainen ja Vesa Toikka
 • Fysiikkavalmentaja: Reijo Kauppila

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli