Haminan talousalueen uutislehti

Kymen Yrittäjät palkitsi Sanna Rasan

Kymen Yrittäjien maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa Kuusankoskitalolla Kouvolassa on palkittu menestyksekkäitä kymenlaaksolaisia yrittäjiä. Vuoden Yrittäjäpalkinto myönnettiin Oy Finprofile Ltd:lle Iitin Yrittäjistä. Vuoden Nuoren Yrittäjän palkinnon sai Sanna Rasa Haminan Yrittäjistä.

Lauantainen Kymen Yrittäjien palkitsemisjuhla kokosi yhteen yli 300 yrittäjää eri puolilta Kymenlaaksoa. Juhlan ohjelmaan kuuluivat oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen tervehdykset maakunnan yrittäjille. Illan päätti  konsertti.

Sanna Rasa Itäväylän Bensiksestä sai vuosi sitten Haminan Yrittäjien Nuoren Yrittäjän palkinnon. Palkitsemisperusteita olivat tälläkin kertaa yrityksen asiakaspalveluhenkisyys ja aktiivinen kehittäminen sekä nuorena yrittäjänä työllistäminen.

“Sanna Rasa on luonut onnistuneen sukupolvenvaihdoksen myötä Itäväylän Bensiksestä paikallisesti tunnetun palveluyrityksen, johon kuuluvat muun muassa after work -ruokalista sekä pitopalvelu. Yritys on saanut tunnustusta myös omalla toimialallaan”, perustelee Kymen Yrittäjät palkitsemista.

Itäväylän Bensiksen vahvuus on käsintehdyssä kotiruuassa ja leivonnaisissa, hyvässä asiakaspalvelussa sekä amerikkalaisista dinereista inspiraationsa saaneessa tyylissä. Yrittäjä Sanna jatkaa äitinsä aloittamaa työtä, kuitenkin omaa näkemystään toteuttaen. Sanna vastaa yrityksen ruokapuolesta, hänen äitinsä tarvikemyynnistä ja autonpesupuolesta.

– Pitopalvelu syntyi hiljalleen, kun yritykset pyysivät kokouseväitä. Facebook ja puskaradio ovat olleet hyviä mainoskanavia pitopalvelulle ja tänä vuonna meillä oli huippukesä, Sanna kertoo.

Päätös ryhtyä yrittäjäksi oli Sanna Rasalle helppo. Hän oli työskennellyt ravintola-alalla pitkään samassa työpaikassa, joten siirtyminen yrittäjäksi äidin rinnalle vuonna 2007 oli mahdollisuus itsensä kehittämiseen ja toi kaivattua vaihtelua.

– Yrittäjyys merkitsee minulle äidin työn jatkamista, mutta myös vapautta toteuttaa itseäni. Lisäksi on hienoa tarjota muutama työpaikka, nuori yrittäjä sanoo.

Yrittäjyyden kolme tärkeintä arvoa Sannalle ovat vapaus, rohkeus ja vastuu. Ravintola-alalla toimiminen on Sannan mukaan haasteellista, sillä kilpailijoita on paljon. Työmiehet ja paikalliset asiakkaat ovat kuitenkin ottaneet Itäväylän Bensiksen omakseen.

Yrittäjänä on tärkeää pitää itsensä ajan hermolla ja seurata trendejä. Täytyy kuitenkin huomioida myös asiakkaiden toiveet, Sanna summaa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli