Silakkamarkkinoilla väkeä riittää vuodesta toiseen.

Klamilan perinteiset silakkamarkkinat vetävät väkeä vuosi toisensa jälkeen ja ensimmäiset ostajat tulevat kalasatamaan jo aamulla klo 9, tuntia ennen markkinoiden virallista alkamisaikaa. Niin viime sunnuntainakin.

Tällä kertaa silakkaakin oli myynnissä. Joskus pyytäjien saaliit eivät kuitenkaan ole vastanneet kysyntää. Tämän tietää myös useita vuosia kalamarkkinoilla käynyt virolahtelainen Juliska Storskrubb.

– Olen oppinut, että tänne pitää tulla ajoissa. Viimeistään puoli kymmeneltä, että saa tuoretta kalaa, kuhafileitä ostanut Juliska Storskrubb totesi.

Kivelän Merikalalla myynnissä oli pari sataa kiloa edellisenä yönä Kotkan edustalta pyydettyä silakkaa. Toisin oli viime vuonna.

– Viime vuonna ei silakkaa saatu ollenkaan, yrittäjä Lauri Kivelä sanoi.

Klamilan Seutu ry:n markkinavastaava Heli Varjakoski kertoi, että viime vuosina markkinakävijöiden määrä on ollut viiden ja kuuden tuhannen välillä ja arvioi, että nytkin päästiin kuuteen tuhanteen. Arviointi perustuu satamaan paikoitettujen autojen lukumäärään.

Varjakoski oli tyytyväinen.

– Hymy liimautui naamalle. Kaikki sujui hyvin. Taivas oli pilvessä, mutta ei satanut ja tuulikin alkoi tuntua vasta vähää ennen myyntiajan päättymistä.

Myyjiä oli lähes 70. Kaukaisimmat tulivat Kainuusta ja Tampereelta.

Ensimmäiset silakkamarkkinat Klamilan satamassa järjestettiin yli 20 vuotta sitten. Järjestelyistä vastaa Klamilan Seutu ry.

– Lisäksi Länsikylän Erämiehet hoitavat liikennejärjestelyt ja Klamilan Veneilijät ohjaavat vierasveneet laitureihin, Varjakoski kiitti.

Myös veneilijöiden kioski oli Klamilan Seudun kahvinkeittopaikkana markkinoiden ajan.

  • Slider image
  • Slider image

Toni Tikka Eemelin eväistä tuli Tampereelta Klamilaan myymään leipää ja muita leivonnaisia. Kaikki myytävät tuotteet olivat pienleipomosta Kangasalta. Viime vuonnakin silakkamarkkinoilla käynyt Tikka sanoi, että heidän suosituin tuote on täysjyväruisvuokaleipä.

Juliska Storskrubb sekä pojat Leo ja Eino tulivat markkinoille hakemaan kuhafileitä.

  • Slider image
  • Slider image