Haminan talousalueen uutislehti

Markkinasyksy kävi Metsäkylässä

Kuulaan kirpeä syyssää helli Metsäkylän väkeä. Kylän syysmarkkinoilla on kymmenien vuosien perinne, mutta jos ei kiinnosta, ei kiinnosta.

– Ihme juttuhan tämä on. Kylässä on markkinat, mutta kyläläisiä juttu ei kiinnosta, ihmetteli Seppo Sipilä.

Syksyn kalenteri on toki tapetoitu melkoisella määrällä eri markkinoita. Runsas viikko sitten pidetyt Klamilan markkinat vetivät väkeä mukavasti.

– Hiljentyneet ovat Klamilankin markkinat, myyjiä olisi sopinut enemmänkin. Väkeä siellä riittää, paikka on puiteiltaan erinomainen ja kala vetää väkeä kauempaakin, sanaili markkinoita työkseen kiertävä Veijo Törönen, joka myy pärekorien ja rottinkituotteiden ohessa myös viipurinrinkeleitä.

Metsäkylän keskuspaikka on seuratalo. Yli 50 vuotta sitten rakennettu massiivinen talo haikailee uutta nousukautta.

– Nyt haetaan baariin uutta yrittäjää. Baari on kylän kannalta tärkeä paikka, sillä siellä hoidetaan veikkaukset, postit ja tietenkin myös virvokkeet, mietti yli 20 vuotta sitten Metsäkylään muuttanut Kaisa Mäkelä.

Markkinamyyjät ovat oma rotunsa. Jos markkinoilla ei nyt kauppa käy, satsaukset ja odotukset siirtyvät seuraaville markkinoille.

– Haminan syysmarkkinoilla taas uusi yritys, sanoi erityisesti hailien puhdistamiseen ja huuhteluun suunniteltua pärekoria esitellyt Veijo Törönen.

Haminan syysmarkkinat pidetään torstaina ja perjantaina 13.–14.10.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli