Uuperinrinteiden ensimmäinen talvikausi oli 1989 – 1990 eli lähestyvä laskettelusesonki on jo 28:s.

Uusi omistajakolmikko aikoo panna hihat heilumaan Uuperinrinteillä. Rinteet pyritään avaamaan niin nopeasti, kuin kelit vain mahdollistavat. Jo sitä ennen rinteillä tapahtuu.

– Rinteitä muokataan ja puita poistetaan. Myös rinteiden putkistot on käytävä läpi vielä ennen pakkasia. Huoltotöitä riittää pitkiksi päiviksi, sanoo sunnuntaina Uuperinrinteiltä työn touhusta tavoitettu Anssi Räsänen.

Räsäsen kumppaneiksi Uuperinrinteet Oy:n omistajiksi ovat tulleet Toni Lääti ja Jari Matero. Räsänen uskoo, että omistajien monipuolinen työhistoria ja osaaminen luovat hyvän perustan rinneyhtiön kehittämiselle.

– Itse olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni Siilinjärvellä, jolloin paikalliset rinteet Kasurila ja Antikkala tulivat tutuiksi. Eikä matkaa Tahkollekaan ollut liikaa, avaa tovin Uuperinrinteillä jo viime vuonna toimitusjohtajana työskennellyt Räsänen savolaisuuttaan ja työhistoriaansa.

– Toni Läätillä on vahva koneyrittäjän tausta. Siitä on meille iso apu aloittaessamme rinteiden muotojen muokkaamisen lautailijain ja temppuilijain muuttuneisiin tarpeisiin.

– Jari Materolla on vankka osaaminen markkinoinnin ja henkilöstöhallinnon puolelta. Uskon, että osaamisalueemme pönkittävät sopivasti ja monipuolisesti Uuperinrinteiden kehittämistä.

Kävijämäärien nostaminen on rinneyhtiön ensisijainen tavoite. Vaikka Uuperinrinteille ei Haminan keskustasta ole kuin reilu 10 kilometriä, useimmille haminalaisille kaupungin halvimpiin kuuluva liikuntapaikka on jäänyt etäiseksi.

– Moni esimerkiksi luulee, että olemme rinteillä pelkästään luonnonlumen varassa. Totuus on toinen. Yli 90 % rinteiden lumesta tehdään lumitykeillä ja tykitetty lumi kestää vesisateillakin huhtikuulle saakka. Toimiakseen tehokkaasti tykityksen aikana on oltava pakkasta 5 – 10 astetta.

Kaupat Uuperinteet Oy:stä tehtiin 680 eurolla. Ostajakolmikko sitoutui kuitenkin ottamaan vastuut yhtiön 240 000 euron veloista.

– Korjausvelkaa yhtiölle on kertynyt lisäksi yhteensä 300 000 – 400 000 euron edestä, ne velat ovat rinteissä, jotka odottavat kunnostusta.

Viimeisimmällä kaudella syntyneet 54 000 euron velat otti Haminan kaupunki vastuulleen. Jatkossa entiset omistajat Kotka ja Hamina sitoutuvat ostamaan laskettelukeskuksen pääsy- ja kausilippuja seitsemän vuoden ajan yhteensä 70 000 eurolla joka vuosi. Sen jälkeen kaupungit hyppäävät kelkasta.

– Markkinoinnin parantaminen, tuotteistaminen ja kesätoiminnan järjestäminen ovat kehityslinjojamme. Saunan rakentaminen ajoittunee ensi kesälle, sauna tukee markkinointia yrityksille ja ryhmille, sanoo Räsänen.

  • Slider image

Lumitykki on laskettelukeskuksen tärkeimpiä työkaluja. Uuperissa tykkejä on seitsemän, esittelee Anssi Räsänen.

  • Slider image