Haminan talousalueen uutislehti

Kansanedustaja Pakkanen (kesk) kysyy: Kuka päätti Haminan poliisin alasajosta?

Markku Pakkanen

Kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk) on tehnyt sisäministeri Paula Risikolle (kok) kirjallisen kysymyksen siitä, kuka viimekädessä päättää poliisitoimintojen supistamisesta, ministeriö vai paikallinen poliisilaitos.

Taustalla on Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen päätös supistaa Haminan poliisiaseman toiminnot minimiin, vaikka ministeri vielä viime viikolla lupasi, ettei poliisiasemien verkkoon enää kajota.

– Julkisten palvelujen tilojen rakentamisessa pitäisi pohtia laajasti, miten ihmiset sinne pääsevät pidemmältäkin matkalta.

Pakkanen muistuttaa, että Vaalimaalta on Kotkansaarelle jo kohtalaisen pitkä matka. Julkisten kulkuneuvojen varassa tuleville matka ei ole ainoastaan ajallisesti raskas vaan myös hankala tehdä.

– Poliisin tehtävä on huolehtia, ettei alueelle synny turvallisuustyhjiöitä ja ettei valvonta- ja hälytystoimintaan tule heikentäviä muutoksia. Kun poliisipartion matka kasvaa, on selvää, että myös ongelmat lisääntyvät, Pakkanen kommentoi.

Päätöksessä lakkauttaa 11 poliisiasemaa sisäministeriö otti huomioon, etteivät palvelut karkaa kohtuuttomien matkojen päähän ja että turvallisuustaso säilyy entisellään.

– Vain reilu kuukausi tämän päätöksen jälkeen Kaakkois-Suomen poliisilaitos pyysi kunnilta lausuntoja myös Haminan poliisiaseman toimintojen supistamisesta. Vielä tämän vuoden puolella palvelut Haminan poliisiasemalla ajetaan kuitenkin minimiin, sanoo Pakkanen.

Haminan poliisiaseman tehtävät siirretään ensi vuonna kokonaan uusiin tiloihin, jossa lupapalveluja tarjotaan kahtena päivänä viikossa. Valvonta ja hälytystehtävät hoidetaan jatkossa pääosin Kotkansaaren poliisiasemalta käsin.

Kotkansaaren poliisiasema sijaitsee syrjässä julkisten liikenteen varassa kulkeville.

– Haminan poliisiasema sen sijaan sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä myös naapurikuntien Virolahden ja Miehikkälän asukkaita ajatellen. Haminan kautta kulkee myös paljon raskasta liikennettä kohti Suomen vilkkainta raja-asemaa, tähdentää Pakkanen.

Kansanedustaja Pakkanen jätti kirjallisen kysymyksensä ministerille keskiviikkona 5.10. ja ministerin on vastattava kysymykseen kolmen viikon kuluessa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli