Haminan talousalueen uutislehti

Uusi ravintola torin kulmalle

Haminalainen ravintolayrittäjä Markku Porkka avaa marraskuun puolivälin tienoilla uuden pub-tyyppisen ravintolan Satamakadun ja Kaivokadun kulmaan, jossa on viimeiset vuodet toiminut pizzeria.

– Paikkaa remontoidaan parhaillaan. Rasvankäryn poistamisen jälkeen uusimme kaikki pinnat ja esimerkiksi sähköistyksessä oli edellisellä yrittäjällä aivan omanlaiset normit, kertoo Porkka.

Uuden ravintolan nimi on Hallinkulma. Nimi peilaa samalla tontilla sijainneeseen vanhaan Haminan kauppahalliin, joka valmistui 1931 ja purettiin 1975.

– Vanhan kauppahallin arkkitehtuurissa oli paljon viitteitä vanhaan Haminaan, Haminan arkkitehtuuriin ja esimerkiksi Lipputorniin. Näitä vanhoja näkymiä ja kauppahallin värimaailmaa pyrimme saamaan ravintolan miljööseen eri tavoin.

Porkka toimi vuosituhannen vaihteen tienoilla pitkään yrittäjänä hotelli-ravintola Gasthausissa, joka sijaitsi Aholaisenkulmassa.

– Jo silloin katselin kadun yli vastakkaisen kiinteistön päätyä oivallisena paikkana ravintolalle. Nyt juttu sitten toteutuu.

Jokaisessa vanhan tilan remontoinnissa on haasteensa, sen Porkka tietää.

– Paikalliset urakoitsijat saavat tehdä ammattilaisten työt, kalustamisessa turvaan oman kaupungin osaajaan. Töiden aikatauluttaminen ja kokonaisuuden hallinta remontissa ovat tärkeitä juttuja.

– Ravintolan ilmeessä pyrimme kannatteleman haminalaista tarinaa ja identiteettiä. Tämän kiinteistön paikalla sijainneessa kauppahallissa on toiminut kymmeniä yrityksiä, joista muutamat pääsevät muistuttamaan paikan historiasta.

Ravintola Hallinkulmaan tulee 50 ravintolapaikkaa. Kesäaikana lisäpaikkoja löytyy terassilta, josta avautuvat suorat näkymät Haminan torille. Ravintolan kokonaisneliöt ovat noin 230 m2, asiakaspalvelutilaa on lähes 100 m2.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli